Sektionschef till Sektionen för diabetes, endokrinologi och KOL 355, Göteborg

Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Sektionschef till Sektionen för diabetes, endokrinologi och KOL 355, Göteborg

Publicerad 2018-06-12 12:03
Sista ansökningsdatum: 2018-08-16

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Medicin Geriatrik Akutmottagning Östra är en bred, akutinriktad verksamhet med sammanlagt 175 vårdplatser. Här finns flertalet medicinska specialiteter såsom akutsjukvård, kardiologi, strokevård, gastroenterologi, hematologi och diabetologi/endokrinologi.

Vi arbetar intensivt med att korta väntetider och minska ledtider mellan akutmottagningen och vårdavdelningarna. Det finns så kallade direktspår för inläggning av patienter med vissa tillstånd direkt på avdelningarna. Vi arbetar personcentrerat med målsättning att alla patienter ska få en skriven vårdplan inom första vårddygnet. Många av våra patienter är äldre med flera sjukdomar samtidigt och den geriatriska vården är integrerad i hela verksamheten. Sedan i höstas har vi också ett mobilt närsjukvårdsteam. Verksamheten har ett gott arbets- och utvecklingsklimat med flera erkännanden och utmärkelser i kvalitetssammanhang. Förbättringsprojekt är en viktig och naturlig del av uppdraget.

Avdelning 355 med 28 vårdplatser har inriktning diabetologi och endokrinologi och även ansvar för patienter med KOL från vårt upptagningsområde som behöver sjukhusvård. Vi vårdar patienter med ett brett spektrum av invärtesmedicinska sjukdomar.

Teamets läkare bemannar avdelning 355, delar av medicinmottagningen och deltar i jourverksamheten för hela kliniken. Sektionen har även samarbete med specialmödravården på Kvinnokliniken där vi ansvarar för det medicinska omhändertagandet av gravida kvinnor med diabetes.

Om tjänsten

Som sektionschef för 355 får du stor möjlighet att påverka och utforma uppdraget tillsammans med läkargruppen, vårdenhetschefen och verksamhetsledningen. Du har medicinskt ledningsansvar för verksamheten på Avdelning 355 samt för delar av Medicinmottagningen och ekonomiskt ansvar för egen personalgrupp, läkemedel och medicinska tjänster inom egen sektion. Heltidsarbete fördelas mellan sektionschefsuppdraget och kliniskt arbete inom verksamheten enligt överenskommelse, men vanligen 30 % administration och 70 % kliniskt arbete.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare och specialist i antingen invärtesmedicin, diabetologi, geriatrik eller lungsjukdomar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsuppdrag inom slutenvård och av att driva utvecklingsprojekt. Pedagogisk kompetens och forskningserfarenhet är meriterande. Tidigare erfarenhet av chefsbefattning är önskvärt.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och intresse av ledarskap och förbättringsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer att hållas den 28 augusti.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/3663

Kontakt
Verksamhetschef, Maria Taranger, 070- 081 67 64
Facklig företrädare
SACO, Göteborgs Läkarförening, Camilla Ringström, 031- 343 51 06

Sista ansökningsdag 2018-08-16

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Endokrinologi/diabetologi, Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-08-16

 • Publiceringsdatum

  2018-06-12

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar