Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västerbottens Läns Landsting

Bitr Läkarchef Centrum för Anestesi, Operation och Intensivvård, VB, Umeå

Publicerad 2018-06-13 11:54
Sista ansökningsdatum: 2018-08-12

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd.
Anestesi, operation- och intensivvårdsverksamheterna vid länets tre sjukhus bildade en länsklinik 2017-01-01 – Centrum för anestesi, operation och intensivvård Västerbotten. Inom länskliniken bedrivs akut och planerad operationssjukvård, anestesi med tillhörande postoperativ vård, intensivvård för barn och vuxna samt sterilteknisk verksamhet på region- och länsnivå i nära samverkan och i samarbete med övriga kliniker i länet. Kliniken ansvarar också för länets och regionens helikopter- och flygläkarjourverksamhet. Vid kliniken finns även ett kliniskt träningscentrum KTC. I uppdraget ingår att bedriva forskning, utveckling och undervisning.
Vi befinner oss mitt i ett spännande förändringsarbete där organisationen som helhet nu börjar ta form. Utvecklingsarbetet ger nya möjligheter till förbättring, förändring och ökad tillgänglighet för våra patienter.
Nu söker vi en Biträdande Läkarchef till AnOpIVA i Umeå.

Arbetsuppgifter
I denna roll bistår du Läkarchefen, tillika Medicinsk chef, i att vara ansvarig chef för läkarna i Umeå inom anestesi och intensivvård. Uppdraget som biträdande chef bygger på ett chefskap där arbetsuppgifterna kring förändringsarbete, ekonomiansvar, arbetsmiljö samt kompetensförsörjning delas operativt och strategiskt mellan Läkarchefen och den biträdande läkarchefen. Arbete med verksamhetsutveckling och kvalitetssäkring ingår också i uppdraget.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är intresserad av att vara ledare och chef inom Centrum för anestesi, operation och intensivvård Västerbotten – Umeå, samt har viljan att vara med och utveckla organisationen. Du får gärna ha arbetat inom anestesi och intensivvård, och har erfarenhet av och intresse för utveckling inom området.

Tidigare erfarenhet av chefs- och ledarskap är ett krav, och det ses som meriterande om detta har bedrivits inom verksamheter under förändring. Du är tydlig, närvarande och har en lösningsinriktad, coachande ledarstil. Du kan arbeta nytänkande och kreativt samt har en förmåga att snabbt anpassa dig till nya förutsättningar och komma på nya lösningar. Du drivs och motiveras av att skapa de bästa förutsättningar för medarbetare att utvecklas.
För att lyckas i rollen är du lyhörd och bra på att skapa goda relationer. Du har förståelse för att samarbete och kommunikation är viktiga delar, såväl inom kliniken som med sjukhuset i övrigt, och förstår förutsättningarna med att arbeta i en politisk styrd organisation. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som uppfyller Västerbottens läns landsting chefskriterier genom att:

 • Vara en förebild - för att skapa tillit.
 • Skapa gemensamma visioner - för att skapa förutsättningar för motivationen.
 • Utmana och ifrågasätta - för att utveckla verksamhet, medarbetare och dig själv.
 • Frigöra handlingskraft - för att skapa mervärde.
 • Uppmuntra och synliggöra - för att skapa kraft.

Anställningsvillkor
Antal platser:1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
A789138

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-08-12

Arbetsgivarens referensnummer: A789138

Uppdraget som biträdande läkarchef är ett tidsbegränsat förordnande på vanligtvis 3 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom Västerbottens läns landsting inom den sökandes kompetensområde.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Upplysningar
Christian Kahlbom
Läkarchef, medicinsk chef
090-785 30 26

Fackliga kontaktpersoner
Mascha Thurm
Västerbottens Läkareförening
090-786 45 17
Maria Sehlin
Fysioterapeuterna
090-785 19 98
Sofia Lindkvist
Vårdförbundet
090-785 30 00 (söks via IVA)

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Västerbottens Läns Landsting

 • Stad

  Umeå

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-08-12

 • Publiceringsdatum

  2018-06-13

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Var med i debatten i Almedalen.

Med start måndag morgon den 2 juli ger Dagens Medicin Agenda plats för seminarier, debatter och utfrågningar om sjukvårdens viktigaste framtidsfrågor på Vårdtorget i Almedalen. Välkomna!

Våra utbildningar