Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Chefsöverläkare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena

Publicerad 2018-06-19 11:03
Sista ansökningsdatum: 2018-07-31

Bilden visare en medarbetare

Rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena (RPR) ligger mitt emellan Stockholm och Göteborg, precis vid Vätterns strand. En kommun där kullerstensgatorna andas både medeltida historia och livfull framåtanda. Vi bygger landets modernaste och vackraste rättspsykiatriska klinik för högspecialiserad vård. Ett nytt sjukhus växer fram i etapper på samma område där vi finns idag.
RPR har länsövergripande, regionala och nationella uppdrag. Vi ansvarar för slutenvård av psykiskt störda lagöverträdare och för tvångsvård av psykiskt sjuka patienter från kriminalvården, arrester och psykiatrienheter. RPR bedriver högspecialiserad rättspsykiatrisk slutenvård med personal som har bred kompetensprofil. Flera av RPR:s insatser sker i samverkan med andra vård- och samhällsaktörer, såsom domstolar, Kriminalvård, Polis, primärkommuner samt vårdgrannar inom landstingsvärlden.

RPR har drygt 180 medarbetare och i grunden 89 slutenvårdsplatser. Inom kliniken finns 6 vårdenheter, öppenvård, sysselsättning, FOU-enhet, utredning och administration. Från och med 2017 har kliniken beviljats bedriva universitetssjukvård, ett uttalat uppdrag för forskning och utbildning, hälso-och sjukvård av hög kvalitet, innovativ kultur och en struktur som stimulerar kunskapsutveckling.

Arbetsbeskrivning
Är du intresserad av rättspsykiatri? Sök då gärna arbete hos oss. Som chefsöverläkare vid Rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena (RPR) har du ett övergripande medicinskt ansvar samt de sedvanliga läkaruppgifterna som finns inom rättspsykiatrisk vård. Vi arbetar med diagnoser över hela det psykiatriska fältet samt i vårdkedjan från intag till utslussning. Du har ett självständigt ansvar för en eller flera avdelningar, samverkan med övriga kollegor sker inom hela kliniken. Teamarbete är viktigt inom klinken, där du som chefsöverläkare är en viktig förebild. Arbetet innebär också samverkan med våra kommuner samt inom psykiatrin i länet. RPR deltar i nationella arbeten till exempel kring riskbedömningar/riskhantering, nationellt kvalitetsregister och i en chefsgrupp för rättspsykiatrisk vård. Möjlighet till forskning och nya utvecklingsidéer finns. Kliniken har gemensam jourlinje/bakjourslinje med psykiatriska kliniken i Motala.  

Utbildning och erfarenhet
Legitimerad läkare med specialistkompetens inom området psykiatri och gärna även inom rättspsykiatri. Meriterande är tidigare erfarenhet som chefsöverläkare och inom rättspsykiatrisk vård-/utredningsverksamhet. Körkort är önskvärt

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har lätt för att samarbeta med andra och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och vår verksamhet. Du tar ansvar för ditt uppdrag, är flexibel och har förmåga att leda, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Anställning och information
Det här är en tillsvidaretjänst på 100 % men sysselsättningsgraden kan diskuteras, tillträde sker enligt överenskommelse. Uppdraget som chefsöverläkare är tidsbegränsat med en grundanställning som överläkare.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Jan Cederborg, 010-104 83 52, 070-617 83 52.
Bitr verksamhetschef Bo Kjellstrand, 010-104 83 81

Facklig företrädare för Östergötlands läkarförening är Bengt Ekermo, 010-103 32 72.

Ansökan 
Sista ansökningsdag är den 31 juli 2018.  Ansökan ska innehålla en komplett ifylld Meritsammanställning för läkare. Denna ska vidimeras. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan.
Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Psykiatriska specialiteter, Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Vadstena

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-07-31

 • Publiceringsdatum

  2018-06-19

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Var med i debatten i Almedalen.

Med start måndag morgon den 2 juli ger Dagens Medicin Agenda plats för seminarier, debatter och utfrågningar om sjukvårdens viktigaste framtidsfrågor på Vårdtorget i Almedalen. Välkomna!

Våra utbildningar