Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Gävleborg

inShare Verksamhetschef Kirurgi, Region Gävleborg

Publicerad 2018-06-21 12:33
Sista ansökningsdatum: 2018-08-27

Verksamhetsområde Kirurgi har ett länsgemensamt ansvar för all kirurgi omfattande såväl ett akut som elektivt uppdrag inom övre- och nedre gastro, kärl, bröst, plastik och urologi. Verksamheten är baserad på Gävle och Hudiksvalls sjukhus och har ett visst samarbete med den elektiva kirurgi som bedrivs i Aleris regi i Söderhamn och Bollnäs. Det är en mycket bred vårdverksamhet där man jobbar med all form av vård inom området, från basal nivå upp till en mer avancerad nivå. Inom Verksamhetsområdet bedrivs även forskning och utbildning. 

Genom den nya organisatoriska struktur för Hälso- och sjukvården inom Region Gävleborg, som infördes januari 2018, förstärks verksamheternas processorienterade inriktning, utifrån patientens perspektiv, i närmare samarbete med övriga verksamhetsområden och genom utveckling av den nära vården. Nu söker vi en chef och ledare som får det samlade ansvaret att leda och utveckla verksamheten inom länet. Vårt mål är en effektiv verksamhet med fokus på kvalitet och patientsäkerhet och mottot är ”vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient”. Som verksamhetschef blir du en viktig kugge i utvecklingen och effektiviseringen av vårdkedjan och ansvarar för:

 • personal
 • kompetensförsörjning
 • arbetsmiljö
 • produktion i samverkan med hälso- och sjukvårdens samtliga verksamhetsområden
 • medicinska och ekonomiska resultat
 • verksamhetsutveckling

Inom ramen för omorganisationen av Hälso- och sjukvård finns det i ditt ledaruppdrag stora möjligheter att designa och driva utvecklingsprocesser inom verksamhetsområdet. Med uppdraget som verksamhetschef följer även ett stort ansvar för samverkan med närliggande verksamheter och externa aktörer. 

Förväntningar
Vi söker en ledare som vill bygga framtiden tillsammans med oss. Rätt kandidat är en lyhörd person med mycket god samarbetsförmåga inom och utanför den egna enheten, som är engagerad och kunnig inom området. Ditt ledarskap är tydligt och coachande och som chef och ledare är det viktigt att du både har en lokal och regional närvaro. Du skall ha en förmåga att leda ett team på olika geografiska orter och en verksamhet med starkt utvecklingsfokus. Målet är att effektivisera vårdkedjan utan att göra avkall på kvalitet och säkerhet.

Du har högskoleutbildning samt erfarenhet från ledarskap inom Hälso- och sjukvårdens verksamhetsområden där du har arbetat med större förändrings- och utvecklingsprocesser. Du bör ha god erfarenhet från kirurgisk verksamhet. Har du arbetat med dessa frågor på nationell nivå och byggt upp ett nätverk inom området är det meriterande, liksom egen forsknings- och utbildningserfarenhet. Du har en god kommunikativ förmåga att genom dialog och förankring med medarbetarna formulera visioner, tydliggöra och förmedla verksamhetens mål för att därigenom skapa engagemang och framgång. 

Kompetensförsörjning utgör en prioriterad fråga, liksom inom övriga sjukvården. Det är viktigt att du har förmågan att tillvarata och utveckla den samlade kompetensen inom verksamhetsområdet. Du stimuleras av att verka i en miljö som präglas av helhet och flexibilitet, där höga krav finns på såväl samverkan som självständighet. 

Uppdraget innebär mycket kontakter med såväl interna som externa aktörer, vilket kräver lyhördhet och god samarbetsförmåga. Som representant för Region Gävleborg kan du självständigt driva frågor både inom och utanför din verksamhet hela tiden med ett helhetsperspektiv, ”vad är bäst för patienten, vad är bäst för verksamheten och vad är bäst för regionen och helheten”.

Erbjudande
Region Gävleborg erbjuder ett meningsfullt arbete i en spännande arbetsmiljö. Här finns goda utvecklings- och karriärmöjligheter och en bra miljö att leva och bo i. Du får möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet där du och dina medarbetare har goda möjligheter för utveckling och forskning. Tjänsten är en heltidsanställning med tillsättning så snart som möjligt.

Intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar Region Gävleborg med SOURCE Executive Recruitment. Formell ansökan till tjänsten registrerar du via http://www.regiongavleborg.se senast den 27 augusti 2018. Handlingar som inkommer till Region Gävleborg blir en allmän handling. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, kontakta Björn Torstensson på SOURCE, 070-786 00 70, bjorn.torstensson@source-executive.se eller Christine Perschon på SOURCE, 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se eller skicka in din intresseanmälan via länken nedan.

Fackliga företrädare
Per Holmberg, Ledarna, 026-15 40 00 (vxl), per.b.holmberg@regiongavleborg.se 
Eva Matton, SACO, 070-200 33 59, eva.matton@regiongavleborg.se 
Ylva Björklund, GHLF, 026-15 40 00 (vxl), ylva.bjorklund@regiongavleborg.se
Eva Charlotte Eriksson, Vision, 070-217 72 53, eva.charlotte.eriksson@regiongavleborg.se 
Anna Bergström, Vårdförbundet, 070-524 46 55, anna.bergstrom@vardforbundet.se
Tord Andersson, Kommunal, 070-541 57 09, tord.andersson@regiongavleborg.se

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Gävleborg

 • Stad

  Hela Gävleborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-08-27

 • Publiceringsdatum

  2018-06-21

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Var med i debatten i Almedalen.

Med start måndag morgon den 2 juli ger Dagens Medicin Agenda plats för seminarier, debatter och utfrågningar om sjukvårdens viktigaste framtidsfrågor på Vårdtorget i Almedalen. Välkomna!

Våra utbildningar