Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västerbottens läns landsting

Specialistläkare med forskningstid, AnOpIVA Västerbotten i Umeå

Publicerad 2018-06-21 12:42
Sista ansökningsdatum: 2018-07-21

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd. 
Centrum för anestesi, operation och intensivvård Västerbotten är en länsklinik med verksamhet i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Inom länskliniken bedrivs akut och planerad operationssjukvård, anestesi med tillhörande postoperativ vård, intensivvård för barn och vuxna samt sterilteknisk verksamhet på region- och länsnivå i nära samverkan och i samarbete med övriga kliniker i länet. Kliniken ansvarar också för länets och regionens helikopter- och flygläkarjourverksamhet. Vid kliniken finns även ett kliniskt träningscentrum KTC. I uppdraget ingår att bedriva forskning, utveckling och undervisning. 
Västerbottens läns landsting har sedan mer än 20 år tillbaka en omfattande och välutvecklad avancerad luftburen ambulanssjukvård med ambulanshelikopter och ambulansflygplan. Kliniken ansvarar för länets och regionens ambulanshelikopter- och flygläkarjourverksamhet med ansvar 24/7/365 för luftburna intensivvårdstransporter med flygplan. 
Luftburen intensivvård är ett av Västerbottens läns landstings profilområden med dedikerade medel för forskning och utveckling. Västerbottens län landsting är också vårdgivare för SNAM, Svenska Nationella Ambulansflyget, och ansvarar för den medicinska organisationen i uppbyggnaden av Svenskt Ambulansflyg. Läs mer här - 
https://www.msb.se/Insats--beredskap/Hantera-olyckor--kriser/forstarkningsresurser/SNAM/ 
http://www.svenskt-ambulansflyg.se/ 
Om detta är ett intressant verksamhetsområde för din framtida utveckling söker vi nu två specialistläkare med klinisk tjänstgöring vid Centrum för anestesi, operation och intensivvård Västerbotten i Umeå. Anställningen kombineras med grundläggande forskarutbildning alternativt post doc inom profilområdet luftburen intensivvård och möjlighet till deltagande i flygläkarjouren.

Arbetsuppgifter

Arbetet som specialistläkare i anestesi och intensivvård på Norrlands Universitetssjukhus (NUS), Umeå, är mycket varierande och kräver både bred och hög kompetens. Vi är en klinik där vi stödjer varandra och arbetar aktivt för att utveckla vår kompetens och verksamhet. I arbetet som anestesiolog ingår arbete på tre av våra operationsavdelningar, postop- samt intensivvårdsavdelning. I arbetet ingår även arbete med preanestesibedömningar på mottagning. 
Som specialistläkare är du delaktig i verksamhetsutveckling, undervisning samt handledning av ST-läkare, AT-läkare, kandidater och andra personalkategorier. I arbetsuppgifterna ingår jour och beredskapstjänstgöring. 
Arbetet motsvarar 25 % forskning inom profilområdet Luftburna intensivvårdstransporter och kombineras med en tillsvidareanställning inom den sökandens kompetensområde. Forskningstiden är en period om 4 år och uppdraget är kopplat till det forskningsstöd som tilldelas den akademiska miljön vid AnOpIVA inom VLL. 
Aktuella studier fokuserar på epidemiologi och hälsoekonomisk analys inom området såväl fysiologi, patientsäkerhet, medicinskbesättnings prestation m.m.
 

Kvalifikationer

Specialistutbildad läkare inom anestesi och intensivvård. 
Du som söker ser service och flexibilitet som en del i ditt arbete, du är intresserad av att utveckla vården och har en positiv inställning till kvalitets- och utvecklingsarbete. Vidare har du god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer med kollegor, vara informativ samt noggrann i ditt arbete. 
Om den sökandes meriter inte är sakkunniggranskade tidigare ska det ske före tillträde. Därför ska följande dokumentation bifogas: 
1) Vetenskapliga meriter (om tillämpligt) 
a. Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent 
b. Fullständig publikationslista 
2) Pedagogiska meriter (om tillämpligt) 
a. Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet 
b. Intyg om handledarkurs (grund- eller specialistutbildning) 
3) Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt) 
a. Intyg om sub-specialisering 
b. Intyg/dokumentation om ledningsuppdrag och/eller verksamhetsutveckling 
Kontroll av läkarlegitimation och samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen 
(HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Anställningsvillkor

Antal platser: 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Tidsbegränsat till: Forskningsperioden är en period om 4 år. Omfattning: 75 % kliniskt arbete, 25 % forskning och utvecklingsarbete
A793055

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2018-08-26
Arbetsgivarens referensnummer: A793055
Ansök här i samarbete med Offentligajobb 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Upplysningar

Niklas Lindberg
Verksamhetschef
090-785 35 00
Michael Haney
Professor, Anestesiologi, Umeå Universitet
090-786 62 55 

Fackliga kontaktpersoner

Mascha Thurm
Västerbottens Läkareförening
090-786 45 17

 

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Övrigt

 • Arbetsgivare

  Västerbottens läns landsting

 • Stad

  Umeå

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-07-21

 • Publiceringsdatum

  2018-06-21

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Var med i debatten i Almedalen.

Med start måndag morgon den 2 juli ger Dagens Medicin Agenda plats för seminarier, debatter och utfrågningar om sjukvårdens viktigaste framtidsfrågor på Vårdtorget i Almedalen. Välkomna!

Våra utbildningar