Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Uppsala

Verksamhetschef till Nära vård och hälsa, Region Uppsala

Publicerad 2018-06-29 11:57
Sista ansökningsdatum: 2018-08-26

Nära vård och hälsa är en nystartad förvaltning inom Region Uppsala. Här finns 1400 kunniga medarbetare som arbetar på Region Uppsalas vårdcentraler, inom specialiserad habiliteringsverksamhet och anslagsfinansierad primärvård. Här finns även 1177 Vårdguiden på telefon, hjälpmedels- och tolkverksamhet, närvårdsavdelningar och mobila närvårdsteam samt verksamhet för forskningsstöd och utbildning.

Nära vård och hälsa är plattformen i Region Uppsalas arbete med att förverkliga visionen Effektiv och nära vård 2030. Hos oss blir du en viktig del i den förändringsresan.

För att bygga den effektiva och nära vården skapar vi nu åtta verksamhetsområden till vilka vi söker verksamhetsområdeschefer. Sju av verksamhetsområdena är geografiskt indelade och ett har fokus på funktionshinderfrågor.

Nära Vård och Hälsa söker Verksamhetsområdeschefer till:
I Uppsala: Verksamhetsområde Årsta, Verksamhetsområde Centrala staden, Verksamhetsområde Gottsunda, Verksamhetsområde Kungsgärdet, samt Verksamhetsområde Funktionshinder
I länet: Verksamhetsområde Tierp, Verksamhetsområde Enköping, samt Verksamhetsområde Östhammar

Uppdrag
I ditt uppdrag är du chef över verksamhetsområdets chefer. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och är direkt underställd förvaltningsdirektören. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för ledning och styrning av verksamheten samt det övergripande budgetansvaret för verksamhetsområdet. I uppdraget ingår att vara en av förvaltningens representanter i samverkan med kommunerna.

Du arbetar med ett strategiskt och övergripande fokus både med avseende på verksamhetsområdet som hela förvaltningen under förvaltningsdirektörens ledning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning samt erfarenhet av ledarskap inom hälso- och sjukvård. Du är en erfaren ledare med goda kunskaper och erfarenhet av budgetarbete och arbete i en politiskt styrd organisation. Du ska ha goda chefs- och ledaregenskaper.
Medicinsk erfarenhet är meriterande.

Du är trygg i din chefsroll och tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och är tydligt kravställande på dina högt kompetenta medarbetare och chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att fatta beslut.

Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och är bra på att analysera vilka konsekvenser de val som görs nu har för framtiden. Stora krav ställs på samarbetsförmåga och förmågan att skapa goda relationer med övriga verksamheter inom Region Uppsala och med länets kommuner.

För frågor vänd dig till: Torun Hall, torun.hall@regionuppsala.se, 018-611 76 01
Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln 018-611 00 00
https://www.regionuppsala.se/nvh

Sista ansökningsdag: 26 augusti 2018

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Uppsala

 • Stad

  Hela Region Uppsala

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-08-26

 • Publiceringsdatum

  2018-06-29

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Var med i debatten i Almedalen.

Med start måndag morgon den 2 juli ger Dagens Medicin Agenda plats för seminarier, debatter och utfrågningar om sjukvårdens viktigaste framtidsfrågor på Vårdtorget i Almedalen. Välkomna!

Våra utbildningar