Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Sektionschef Operation, Göteborg

Publicerad 2018-07-10 16:36
Sista ansökningsdatum: 2018-08-26

/

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Anestesi/Operation/Intensivvård Östra har två operationsavdelningar, en intensivvårdsavdelning, en tryckkammare samt ett smärtcentrum med SU-övergripande uppdrag. På Operation 1 görs framförallt kolorektal kirurgi och obesitaskirurgi. Man gör även viss övre gastrokirurgi, tandbehandlingar på vuxna och barn samt barnkirurgi. I samverkan med Sahlgrenska Akademin bedrivs forsknings- och utvecklingsarbete. Operation 2 servar en av landets största förlossningskliniker med såväl planerade snitt som akuta obstetriska operationer och har även gynekologisk kirurgi.

Som universitetssjukhus är vår uppgift att bedriva utvecklingsarbete, utbildning och forskning i nära samarbete med Sahlgrenska akademin och andra universitet. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är en viktig pusselbit i vår ambition att vara ett ledande universitetssjukhus. Innovation och implementering är två andra viktiga områden. Vi ser grund- och vidareutbildning för alla personalkategorier som ett mycket betydelsefullt uppdrag i vår strävan att vara en attraktiv arbetsgivare.

Om tjänsten

I din roll som Sektionschef Operation säkerställer vi att du kan kombinera ett fortsatt kliniskt arbete med uppdraget som chef, där du är närmsta chef för verksamhetens läkare. Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet och förväntas därmed ta ansvar för och bidra till utvecklingen för hela verksamheten.

Du har verksamhetsansvar inklusive medicinskt ansvar, budgetansvar samt personal- och arbetsmiljöansvar för enhetens specialistläkare.

Din roll kommer att ha stort utvecklingsfokus. Område 2 har fått uppdraget att utveckla den moderna operationsavdelningen och det blir ditt uppdrag att driva utvecklingen dit. Vidare ligger det i din roll att bygga upp forskningen på sektionen och öka samarbete mellan universitet och klinik.

Tjänsten avser ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare inom anestesi/intensivvård. Följande är meriterande för tjänsten:

 • Ledarskapsutbildning
 • Forsknings och utvecklingsutbildning
 • EDAIC
 • Erfarenhet av ledarskap
 • Erfarenhet av förtroendeuppdrag
 • Forskningsintresse
 • Disputation och specialintresse inom något av verksamhetens profilområden

För uppdraget som Sektionschef Operation söker vi en tydlig och synlig chef som genom öppenhet och dialog, såväl internt som externt, kan driva verksamheten framåt. Du har visioner för framtiden och är mål- och resultatinriktad. Du bör också ha en kommunikativ förmåga och ett prestigelöst sätt som skapar engagemang och delaktighet.

Vi arbetar efter Västra Götalandsregionens chefskriterier, vilket bland annat innebär att du som person är drivande, kommunikativ och har goda ledaregenskaper. Du visar dina medarbetare respekt och har förmågan att skapa delaktighet bland medarbetarna och att ta tillvara deras idéer. Du kan ta fram lång- och kortsiktiga mätbara mål och nyckeltal för verksamheten som du kan omsätta till handlingsplaner och verklighet. Du skapar en god arbetsmiljö, ser till helheten och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar.

Du verkar för ett gott samarbete såväl inom verksamheten som med andra verksamheter och samarbetspartners inom och utanför område 2.

För att arbeta som chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vill vi att du delar samma värdegrund som oss - Tillsammans för patienten, med patienten.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Östra sjukhuset
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4378

Kontakt
Verksamhetschef, Jonna Sjöberg Lindeblad, 031-343 62 61
Facklig företrädare
SACO, Camilla Ringström, 031-343 51 06

Sista ansökningsdag 2018-08-26

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-08-26

 • Publiceringsdatum

  2018-07-10

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Var med i debatten i Almedalen.

Med start måndag morgon den 2 juli ger Dagens Medicin Agenda plats för seminarier, debatter och utfrågningar om sjukvårdens viktigaste framtidsfrågor på Vårdtorget i Almedalen. Välkomna!

Våra utbildningar