Chefläkare med fokus på utveckling av medicinsk kvalitet, Borås

Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Chefläkare med fokus på utveckling av medicinsk kvalitet, Borås

Publicerad 2018-08-06 12:05
Sista ansökningsdatum: 2018-08-31

Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. SÄS är ett komplett akutsjukhus och bedriver länssjukvård inom, de för länssjukhus, vanligaste förekommande specialiteter. SÄS ansvarar även för barn- och ungdomsmedicinska och psykiatriska öppenvårdsmottagningar i kommunerna i Sjuhärad.

Vi är ett hälsofrämjande sjukhus med fokus på vård, behandling och arbetssätt som sätter patienternas behov i första rummet. Vi utvecklar våra verksamheter genom processtänkande och ett tvärprofessionellt samarbete.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr
Södra Älvsborgs sjukhus söker dig som brinner för att utveckla medicinsk kvalitet med patienten i fokus. Vi arbetar för att bli Sveriges bästa sjukhus både när det gäller medicinsk kvalitet och patientsäkerhet. Som chefläkare med fokus på utveckling av medicinsk kvalitet kommer du att ha en nyckelroll i sjukhusledningen för att gå i den riktningen.

Uppdraget
Nu söker vi en chefläkare med övergripande ansvar för att driva och samordna utvecklingen av medicinsk kvalitet på SÄS. På sjukhuset finns två chefläkartjänster – dels denna tjänst som har utveckling av medicinsk kvalitet som huvudfokus och dels en tjänst som har fokus på patientsäkerhetsfrågor. Då dessa båda ansvarsområden är tätt sammankopplade arbetar de båda chefläkarna nära tillsammans.

Västra Götalandsregionen står inför införandet av en ny kunskapsorganisation enligt en nationell modell. I uppdraget som chefläkare med fokus på utveckling av medicinsk kvalitet ligger det övergripande ansvaret att införa, förvalta och utveckla detta på SÄS.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med sjukhusdirektör, biträdande sjukhusdirektör, verksamhetschefer, läkarchefer och andra nyckelpositioner arbeta för att utveckla bästa möjliga kvalitet samt ha en stödjande roll i utvecklingen av de förvaltningsgemensamma processerna. Tjänsten omfattar också ett övergripande ansvar för att hålla samman och utveckla sjukhusets arbete inom läkemedelsområdet.

Du bistår beredningsgruppen och sjukhusledningen med medicinsk kunskap och är också garant för att nödvändiga medicinska underlag finns framme för att kunna ta adekvata beslut.

Du ingår i regionala nätverk och samverkansgrupper kring kunskapsorganisationen, som till exempel Västra Götalandsregionens program- och prioriteringsråd. Det ingår också att bidra i det pågående omställningsarbetet i VGR. Du är direktrapporterande till sjukhusdirektören och ingår i sjukhusledningen.

Tjänsten är en heltidstjänst, men viss klinisk tjänstgöring kan diskuteras.

Kvalifikationer
Som sökande till tjänsten har du minst 5 års erfarenhet av arbete som specialistläkare. Meriterande är om du tidigare haft en roll som överläkare, läkarchef eller verksamhetschef.

Du har chefserfarenhet och gedigen erfarenhet av förbättringsarbete med goda dokumenterade resultat. Du har goda färdigheter inom ledarskap, förändringsledning och kommunikation. Som person är du tydligt utvecklingsorienterad och har en god förmåga att entusiasmera och samarbeta med andra. Bred kunskap om medicinsk utveckling och evidensbaserad medicin samt god allmänkunskap inom flertal medicinska specialistområden är ett krav. Önskvärt är att du genomgått utbildning inom ledarskap och verksamhetsutveckling.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4762

Kontakt
Ann-Marie Schaffrath, sjukhusdirektör, tel. 033-616 1290
Sara Degerman Carlsson, chefläkare, tel. 033-616 4908
Espen Amundsen, bitr sjukhusdirektör, tel. 033-616 1990
Facklig företrädare
Peter Geiger, Läkarföreningen , tel. 033-616 1386

Sista ansökningsdag 2018-08-31

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Borås

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-08-31

 • Publiceringsdatum

  2018-08-06

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar