Verksamhetschef till Primärvården västra Gästrikland

Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Gävleborg

Verksamhetschef till Primärvården västra Gästrikland

Publicerad 2018-08-06 11:32
Sista ansökningsdatum: 2018-09-09

Om arbetsplatsen
Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Till verksamhetsområde primärvård västra Gästrikland söker vi nu en chef och ledare som får det samlade ansvaret att leda och utveckla den offentligt drivna primärvården i området. I området finns fyra hälsocentraler – Ockelbo, Storvik, Sandviken norra och Sandviken södra med en gemensam familjeläkarjour. Hälsocentralerna i Sandviken omfattar dagrehab och har nära samarbete med delar av den sjukhusanknutna specialistverksamheten (framför allt kardiologi) som bedrivs i Sandviken. Sandviken fungerar även som en utbildningscentral för ST-läkare. Från och med 1 januari 2019 införlivas ånyo hälsocentralen Hofors i verksamhetsområdet efter att ha drivits som ett separat verksamhetsområde under två år. Inom verksamheten finns för närvarande fyra vårdenhetschefer och cirka ett 160 medarbetare inom olika yrkeskategorier.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för personal, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, produktion i samverkan med hälso- och sjukvårdens samtliga verksamhetsområden, medicinska och ekonomiska resultat samt verksamhetsutveckling. Ditt uppdrag är att säkerställa att verksamheten bedrivs med ett gott resultat med fokus på vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient. Till din hjälp har du bland annat chefssekreterare och kvalitetssamordnare, samt möjlighet att utse en medicinsk rådgivare. Därutöver verksamhetsnära stöd inom bland annat HR, ekonomi och kommunikation.

Med uppdraget som verksamhetschef följer även ett stort ansvar för samverkan med närliggande verksamheter.

Kvalifikationer
Vi söker en ledare som vill utveckla vården inom Region Gävleborg tillsammans med oss. Rätt kandidat är en lyhörd och engagerad person med god samarbetsförmåga internt och externt. Ditt ledarskap är tydligt och coachande och du skall ha en förmåga att leda ett team och en verksamhet med starkt utvecklingsfokus i linje med utvecklandet av nära vård.

Du har erfarenhet från ledarskap inom hälso- och sjukvårdens verksamhetsområden där du har arbetat med större förändrings- och utvecklingsprocesser och vi ser gärna att du har högskoleutbildning. Erfarenhet från primärvård är meriterande. Du har en god kommunikativ förmåga att genom dialog och förankring med medarbetarna formulera visioner, tydliggöra och förmedla verksamhetens mål för att därigenom skapa engagemang och framgång.

Du har också förmåga att tillvarata och utveckla den samlade kompetensen inom verksamhetsområdet. Du stimuleras av att verka i en miljö som präglas av helhet och flexibilitet, där höga krav finns på såväl samverkan som självständighet. Uppdraget innebär mycket kontakter med såväl interna som externa aktörer.

Som representant för Region Gävleborg förväntas du självständigt driva frågor både inom och utanför din verksamhet hela tiden med perspektivet "vad är bäst för patienten, vad är bäst för verksamheten och vad är bäst för regionen och helheten".

Anställningens omfattning
Tillträde: 2018-10-01
Tjänsten är tidsbegränsad till och med 2021-09-30.

6 månader eller längre.

Ansökan
Referensnummer: RS 2018/1191

Övrigt
Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!
-----------------------------------------------------------
Region Gävleborg använder sig av e-rekrytering.
Uppgifterna sparas enligt personuppgiftslagen (PUL) och du behöver inte fylla i dem igen om du ska söka ett jobb hos oss vid ett senare tillfälle. Däremot kan du enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill.

Alla dina ansökningar sparas under din egen inloggning på www.offentligajobb.se där du även når ditt CV. Givetvis är det bara behörig personal som kan komma åt dina uppgifter.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Gävleborg

 • Stad

  Sandviken

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-09-09

 • Publiceringsdatum

  2018-08-06

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar