Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Socialstyrelsen

Chef till avdelningen för kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården

Publicerad 2018-09-10 13:59
Sista ansökningsdatum: 2018-09-30

Ref Avdelningschef

Socialstyrelsen stödjer och styr hälso- och sjukvården, tandvården och socialtjänsten. Vi följer utvecklingen inom vården och omsorgen och fångar upp och möter omvärldens behov. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor.

Avdelningen för kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården tar fram och reviderar kunskapsstöd, vägledningar, nationella riktlinjer och rekommendationer. Avdelningen arbetar även med psykisk ohälsa, tillsynsvägledning inom hälsoskyddsområdet, patientsäkerhet, högspecialiserad vård samt sällsynta diagnoser. Vid avdelningen finns nationellt donationscentrum samt nationella screeningrådet. Avdelningen har ca 90 medarbetare fördelade på sex enheter.

Socialstyrelsen bedriver ett strategiskt utvecklingsarbete där verksamheten ska bygga på behovsorientering, samverkan, god kunskap om hur myndigheten bidrar till utveckling av verksamhetsområdena till nytta för den enskilde. I detta arbete är du som avdelningschef drivande. Du ska bidra till att förvalta och bygga förtroende för verksamheten och bygga goda interna förutsättningar för samverkan och en kultur som bygger på myndighetens värdegrund. Som avdelningschef ansvarar du för att avdelningens arbete håller en hög kvalitet och för att utveckla arbetssätt och produkter med användarnyttan i centrum.  

Socialstyrelsen bedriver också ett brett internationellt arbete. I din roll som avdelningschef kommer du att delta i detta.

Vem är du?
Vi söker dig som vill arbeta i en organisation i utveckling och med ett viktigt nationellt uppdrag som befinner sig i utveckling. Du tar det övergripande ansvaret för att styra och följa upp avdelningens verksamhet mot fastställda mål samt leder medarbetare mot goda resultat genom ditt engagemang och förmåga att ta till vara allas potential. Du vill utveckla och delta i myndighetens verksamhetsutveckling, utveckling av sakfrågor och samarbete med omvärlden. Du skapar en kultur som främjar tillit, utveckling och ständig förbättring genom att skapa handlingsutrymme, stimulans och återkoppling samt agerar som en tydlig arbetsgivarrepresentant som leder via chefer. Kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling är viktigt för dig.

Kvalifikationskrav

 • Läkare med specialistkompetens 
 • Gedigen och aktuell chefserfarenhet med personal- och budgetansvar  
 • Erfarenhet av att leda chefer

Det är dessutom meriterande om du

 • har erfarenhet av statlig verksamhet
 • medievana 
 • erfarenhet av utvecklingsarbete och samverkan.

För att lyckas i uppdraget är du trygg och tydlig i ditt ledarskap. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer, både internt och externt. Rollen kräver att du är ansvarstagande, strukturerad och uthållig i ditt arbete. Genom din kommunikativa förmåga inspirerar du andra till dialog och delaktighet. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsinformation
Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid. Din titel blir avdelningschef för Avdelningen för kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och rapporterar direkt till generaldirektören. Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627). Säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs av Socialstyrelsen före anställning. Myndigheten tillämpar provanställning om 6 månader.
 
Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag - att värna hälsa, välfärd och allas lika tillgång till god vård och omsorg. Mer information om vår verksamhet och värdegrund hittar du på www.socialstyrelsen.se.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-09-30. Ansök genom att klicka på knappen nedan. Ange diarienummer 2.6.1-25714/2018. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Kontaktpersoner
Olivia Wigzell
generaldirektör 
075-247 3000

Elisabeth Roxmalm
personalspecialist
075- 247 3309

Fackliga företrädare: 
SACO Rose-Marie Nylander 075-247 3182 
ST Åsa-Britt Edoff 075-247 3181
Vårdförbundet Magnus Göransson 075-247 3710

 

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Socialstyrelsen

 • Stad

  Stockholm

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-09-30

 • Publiceringsdatum

  2018-09-10

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet?


Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier

Våra utbildningar