Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Specialistläkare till Psykiatrimottagning Väster, Affektivt team, Göteborg

Publicerad 2018-10-10 14:33
Sista ansökningsdatum: 2018-11-07

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Psykiatrimottagning Väster är en allmänpsykiatrisk mottagning som flyttade in i nya lokaler centralt i Göteborg april 2018. Mottagningen arbetar i subspecialiserade team där vi förutom det affektiva teamet har subspecialiserade team för neuropsykiatriska tillstånd och personlighetssyndrom. Till vårt affektiva team söker vi nu en specialistläkare där teamet totalt har tre specialistläkare, tre sjuksköterskor, tre psykologer, tre kuratorer, två arbetsterapeuter och en sjukgymnast. Teamet arbetar med strukturerade bedömningsinstrument med utrednings- och behandlingsprogram. Patientgruppen inkluderar tillstånd med olika förstämningssyndrom inklusive bipolär ospec, olika ångesttillstånd, PTSD, tvångssyndrom samt social fobi. Det finns ett nära samarbete i vårdkedjan med heldygnsvården på Sahlgrenska sjukhuset samt psykiatriska akutmottagning som är belägen på PK-huset Östra sjukhuset.

Psykiatri Affektiva som klinik ansvarar för vård och behandling av patienter med förstämningssyndrom (inklusive bipolär sjukdom), neurospsykiatri (inklusive ADHD och autism), personlighetssyndrom, ätstörningar och ångestsyndrom (inklusive PTSD och tvångssyndrom). Verksamheten har även de regionala uppdragen för patienter som är hörselskadade eller döva och har psykiatrisk samsjuklighet samt för patienter med utmattningssyndrom med psykiatrisk samsjuklighet. Vi har även det regionala uppdraget för patienter med anorexia nervosa och bulimia nervosa.

Vi arbetar enligt subspecialisering och värdebaserad vård och behandling.

Om tjänsten

Till arbetsuppgifterna hör bland annat att:

 • Genomföra strukturerade utredningsprogram avseende affektiva tillstånd
 • Ansvara för patienternas behandling och uppföljning
 • Samarbeta med övrig personal för att ge patienterna adekvat psykosocial behandling
 • Handleda och undervisa ST-läkare, AT-läkare, underläkare och läkarstudenter
 • Delta i utvecklingsarbete

Om du är intresserade av forskning finns goda möjligheter att tillgodose sådana ambitioner. Kliniken har egen FoUU-enhet samt ett aktivt samarbete med Sahlgrenska Akademin med forskning, utveckling och kvalitetssäkring. Kliniken har tre kombinationsanställda professorer.

Vem söker vi?

Du som söker ska vara specialistläkare i psykiatri och det är stor fördel om du har erfarenhet av arbete med patienter med affektiva tillstånd. Teamarbetet kommer att präglas av ett utåtriktat arbetssätt med ett deltagande i olika forum och läkarsammankomster lokalt, regionalt och nationellt.

Arbetet i teamet och på mottagningen bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap vilket ställer krav på samarbetsförmåga och social kompetens. Att ingå i vårt subspecialiserade affektiva team kommer att erbjuda ett utmanande och utvecklande arbete.

Övrigt

Vid behov kan vi hjälpa till med bostad i Göteborg.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
country: Sverige
Referensnummer: 2018/6157

Kontakt: Läkarchef, Antonio Gonzalez, 070-764 33 99
Vårdenhetsöverläkare, József Dávid, 070-082 39 60
Verksamhetschef, Tobias Nordin, 070-659 46 24
Facklig företrädare: Göteborgs Läkarförening, Camilla Ringström, 031-343 51 06

Sista ansökningsdag: 7 november 2018

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Psykiatriska specialiteter

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-11-07

 • Publiceringsdatum

  2018-10-10

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar