Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Skåne

Enhetschef, Enhet patientsäkerhet på Skånes universitetssjukvård, Malmö

Publicerad 2018-10-12 11:47
Sista ansökningsdatum: 2018-11-04

Avdelning strategisk vårdutveckling och säkerhet ansvarar för att stödja förvaltningsledningen och verksamheten på Skånes universitetssjukvård (SUS) i frågor som handlar om vårdens kvalitet och säkerhet. Inom avdelningen arbetar vi med flera arbetsområden såsom patientsäkerhet, säkerhet och katastrofmedicin, läkemedelsfrågor, e-hälsa, vårddokumentation och allmäntjänstgöring för läkare. Vi utvecklar verksamheten tillsammans med verksamheten.

Inom enhet patientsäkerhet arbetar vi med strategiska och förvaltningsövergripande frågor och utbildning för att stärka patientsäkerheten inom SUS. I det systematiska patientsäkerhetsarbetet ingår bland annat risk- och händelseanalyser, IT-stöd för avvikelserapportering och att öka kunskapen om patientsäkerhetskultur och tillsammans med verksamheterna utveckla åtgärder som kan stärka patientsäkerheten och stödja verksamheterna i utredning och handläggning av lex Maria och klagomålsärenden. Ett arbete har påbörjats med att lära mer av det som går bra samt hur arbetsmiljön kan bidra till ökad patientsäkerhet.

Enheten har under de senaste åren, genom bland annat utbildningsinsatser, utvecklat ett systematiskt patientsäkerhetsarbete som genomsyrar SUS. Enheten präglas av en patientorienterad utvecklingskraft som syftar till hög kvalitet av vården vid Skånes universitetssjukvård.

Arbetsuppgifter
Vi välkomnar nu en engagerad och utvecklingsorienterad chef som tillsammans med chefläkarna och våra åtta medarbetare driver SUS övergripande patientsäkerhetsarbete. Detta sker i nära samarbete med vårdnära medarbetare och chefer.

Som enhetschef har du fullt ledningsansvar, vilket innebär att du ansvarar för verksamhet, ekonomi och personal och blir närmsta chef för enhetens medarbetare. Hos oss arbetar du tillsammans med kompetenta, självständiga och drivna medarbetare som är specialister inom sina områden. En viktig del i arbetet som enhetschef är att skapa delaktighet och på bästa sätt tillvarata och utveckla den stora kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen.

Tjänsten har även ett starkt inslag av utvecklings- och samordningsansvar och du arbetar proaktivt med olika utbildningsinsatser och kommunikation. Uppdraget innebär ett tätt samarbete med chefsläkargruppen för att driva det förvaltningsövergripande patientsäkerhetsarbetet. En viktig del i uppdraget är även att samverka med chefsjuksköterska, andra parter både inom SUS och andra förvaltningar som är involverade i det patientnära vårdutvecklingsarbetet.

Du rapporterar direkt till avdelningschef/chefläkaren på SUS och har även ekonom och HR-specialist samt chefsstöd till din hjälp.

Tjänsten är placerad i Malmö, men resor förekommer, främst mellan Malmö och Lund.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare chefserfarenhet, gärna inom hälso- och sjukvård. Det är av stor vikt att du har erfarenhet av att driva utvecklings-, förbättrings- och systematiskt kvalitetsarbete samt att du har en helhetssyn över hälso- och sjukvården. Har du fördjupad kompetens och erfarenhet kring patientsäkerhetsarbete samt lex Maria och dess lagstiftning, är det värdefullt. Därtill har du medicinsk universitets- eller högskoleutbildning och har du även ledarskapsutbildning ses det som meriterande.

Som chef och ledare har du en god analytisk och strategisk förmåga och är van att samordna processer och aktiviteter. Din kommunikativa förmåga i både tal och skrift är också av vikt. I rollen kommer du att samverka med många av förvaltningens verksamheter, men även med övriga förvaltningar inom Region Skåne, vilket ställer höga krav på att du har en helhetssyn, är drivande och inspirerande samtidigt som du har en förståelse för andra verksamheters förutsättningar. Tjänsten förutsätter även en god förmåga att omsätta mål, strategier och uppdrag till aktiviteter som leder till resultat med god kvalitet.

Du som söker ska ha lust och vilja att leda och ta ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Du värdesätter och skapar förutsättningar för ett ansvarstagande medarbetarklimat genom att arbeta med delaktighet och engagemang för gemensamma mål. Vidare är det viktigt att du som chef är lyhörd, visar mod och har genomförandekraft. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2018-11-04

Ref nr:
A816668

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Kommun
Malmö
Tillträde
Enligt överenskommelse. Vi planerar att hålla intervjuer på förmiddagarna den 28/11 och 12/12.

Kontaktpersoner
Sven Karlsson, Chefsläkare
Telefon
046-17 71 75
Linda Grelte, Rekryterare (för frågor om rekryteringsprocessen)
Telefon
046-275 27 32
Marcus Hasselgren, HR-specialist
Telefon
046-17 19 51

Fackliga företrädare
Mikael Fasth, Vision
Telefon
046-17 83 95
Malin Fagrell, Vårdförbundet
Telefon
046-17 19 93
Patrik Milton, SACO
Telefon
046-17 63 80

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid efter att vara bland de bästa.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Skåne

 • Stad

  Malmö

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-11-04

 • Publiceringsdatum

  2018-10-12

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra utbildningar