Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Västmanland

Specialistläkare/överläkare till Medicinkliniken, inriktning stroke

Publicerad 2018-11-08 10:42
Sista ansökningsdatum: 2018-12-02

Är du specialistläkare/överläkare inom neurologi eller internmedicin? Har du erfarenhet inom strokevård? Då är du kanske den vi söker!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter


Som specialistläkare/överläkare med inriktning stroke på vår stroke- och neurologisektion arbetar du i team med våra strokesjuksköterskor och paramedicinare. Verksamheten på kliniken består av mottagningsarbete, dagvård, konsultationer dagtid, avdelningsarbete och helgronder på avdelningen. Även handledning av yngre kollegor, föreläsningar och andra arbetsuppgifter kan förekomma. Regionen har en aktiv strokeprocess som du naturligt kommer bli en del av för vidare utveckling av strokevården.

Om arbetsplatsen

Medicinkliniken vid Västmanlands sjukhus Västerås har ca 50 specialister som bedriver högspecialiserad verksamhet inom internmedicinska subspecialiteter och neurologi. Kliniken bedriver undervisning av medicine kandidater, drygt 30 AT-läkare årligen och utbildar för närvarande ett 15-tal ST-läkare. Vi har en omvittnat god utbildningsmiljö med toppresultat i bl a AT-ranking och positiva omdömen från studenter vid Uppsala Universitet. Vi får återkommande lovord för trevlig stämning och kollegialitet vid kliniken.

Stroke- och neurologisektionen är en del av Medicinkliniken. Vi är i dagsläget sju specialister (fem neurologer och två internmedicinare) och fyra ST-läkare inom neurologi. Vår verksamhet rymmer mottagning, dagvård, avdelning samt konsultverksamhet. I rehabiliteringsprocessen inom strokevård har vi ett nära samarbete med rehabiliteringsmedicin.

Vid Västmanlands sjukhus Västerås finns Centrum för Klinisk Forskning, knutet till Uppsala Universitet. Därigenom finns goda möjligheter till att bedriva forskning.

Västerås är en stad som utvecklats mycket under de senaste decennierna. Här finns fina bostadsområden vid Mälarens strand, ett stort utbud av friluftsliv, sportaktiviteter och kulturliv, med goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och kringliggande städer runt Mälaren. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist inom internmedicin eller neurologi med erfarenhet inom strokevård. Om du har pedagogiska meriter, ledarerfarenhet eller erfarenhet av utvecklingsarbete är det något vi sätter värde på. Erfarenhet av, eller intresse för, forskning är meriterande.

Som person lägger du tid, energi och engagemang i ditt arbete. Du är trygg, nyfiken, modig och vågar både ta och stå för beslut. Du har mycket lätt för att samarbeta och du har en god förmåga att skapa relationer och att kommunicera med medarbetare, patient och samarbetspartners. Som person är du strukturerad och skapar delaktighet. Du ser också möjligheter i förändringar och kan lätt anpassa dig till nya omständigheter. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Rondjour helger ingår.

Tillträde: efter överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan senast 2 december 2018

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!

Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Milena Sundstedt
Verksamhetschef
021-17 37 04

Per Lenngren Hysing
Läkarföreningen
021-17 30 00

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Överläkare, ST-tjänster

 • Arbetsgivare

  Region Västmanland

 • Stad

  Västerås

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-12-02

 • Publiceringsdatum

  2018-11-08

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier

Våra utbildningar