Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Skåne

Verksamhetschef till VO Planerade operationer, Lasarettet Trelleborg

Publicerad 2018-11-09 10:57
Sista ansökningsdatum: 2018-12-06

Om arbetsplatsen
Gör skillnad. Varje dag. 

Har du ett modernt värderingsstyrt och tillitsbaserat ledarskap på en arbetsplats där vi sätter patienten i fokus och där vi har det gemensamma målet om att bli ett personligt sjukhus i framkant? Då ska du söka tjänsten som verksamhetschef på Lasarettet Trelleborg. Här vill vi sätta medarbetarna i förarposition då de bäst vet hur våra patienter får en bra och personlig vård.

På Lasarettet Trelleborg vill vi att alla medarbetare ska ha stort inflytande på sitt arbete. Tillsammans ska vi nå vårt gemensamma mål om att bli ett ledande och personligt sjukhus avseende patient- och medarbetarnöjdhet, kvalitet och lönsamhet. Lasarettet med sina cirka 500 medarbetare är det personliga sjukhuset med de stora möjligheterna. Vi bedriver specialiserad bassjukvård för ett upptagningsområde på 100 000 invånare.

Verksamhetsområde Planerade operationer med cirka 215 medarbetare omfattar en elektiv kirurgisk verksamhet där ortopedisk kirurgi utgör merparten av uppdraget med omkring 3400 operationer per år. Inom verksamhetsområdet finns även mottagningsverksamhet för kirurgi, urologi, öron/näsa/hals, gynekologi, ortopedi och logopedi. Årligen utförs cirka 1100 öronoperationer. Till VO Planerade operationer hör också en operationsenhet med uppvakningsenhet, sterilcentral, en vårdavdelning, vårdadministrativ enhet samt reception och rehab- och stödenhet vilka båda verkar sjukhusövergripande.

Verksamhetsområde Närsjukvård har cirka 270 medarbetare och inrymmer stor mottagningsverksamhet, akutmottagning (dagligen öppen kl. 08:00 – 20:00), tre slutenvårdsavdelningar samt en dagvårdsavdelning med innovationsinriktning mot framtidens vård.


Arbetsuppgifter
Vi söker dig som tror på teamarbete samt har lust och vilja att leda och tillsammans med medarbetarna utveckla verksamheten. Du har siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats samt skapa förutsättningar för ett gott medarbetarskap. 

Som verksamhetschef är du ansvarig för områdets samlade verksamhet, ekonomi och personal. Du rapporterar direkt till sjukhuschefen och ingår i sjukhusets ledningsgrupp. Vidare har du det övergripande ansvaret för att vidareutveckla kvalitet, patientsäkerhet och resurseffektivitet inom verksamhetsområdet samt att genomföra dessa uppdrag inom givna ekonomiska ramar.

Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier och skapar förutsättningar för att entusiasmera och tillvarata medarbetarnas kompetens genom delaktighet, dialog och att arbeta för en god arbetsmiljö. Som verksamhetschef kommer du att arbeta tätt tillsammans med cheferna i ditt verksamhetsområde för att leda verksamheten mot uppsatta mål. Till stöd i ditt arbete finns chefssekreterare, ekonom, HR-specialist och kommunikatör.


Kvalifikationer
Vi välkomnar dig med högskoleexamen inom hälso- och sjukvård och erfarenhet av arbete inom sjukvården. För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du har formell och reell erfarenhet av ledarskap. Har du erfarenhet av att arbeta med ledarskapsfrågor inom klinisk sjukvård inom anestesi- och intensivvård eller opererande specialiteter, forskning och e-hälsa är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling och förändringsarbete utifrån ett patientperspektiv. 

Du är trygg i din chefsroll och drivs av att leda och utveckla verksamheten genom att motivera, entusiasmera samt skapa delaktighet hos alla medarbetare. Du har en mycket god förmåga att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och kan styra verksamheten efter uppsatta mål. Du vet hur du ska prioritera, är bekväm med att delegera och har lätt för att skapa goda relationer såväl internt som externt. Egenskaper som vi värdesätter är att du är kommunikativ, strukturerad, tydlig och närvarande i din ledarroll. Vi lägger stor vikt vid din ledarskapsförmåga och personliga egenskaper.

I din ansökan vill vi att du tydligt beskriver din kompetens, erfarenhet och dina egenskaper samt vad du kan bidra med.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter och hoppas med detta att vi har väckt din nyfikenhet för att arbeta hos oss.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.


Ansökan
Ansök senast: 2018-12-06
Referensnummer: A826363
Välkommen att söka genom att:


Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:   1


Kontakt
Kontaktpersoner

Marco Brizzi, sjukhuschef 0705-57 64 30

Margareta Bosevski, chefssekreterare (För facklig hänvisning) 0410-75 04 22

Britt Lindqvist, HR specialist (För facklig hänvisning) 0410-75 04 19


Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. 

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.

 • De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
 • Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
 • Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:

 • Psykiatri
 • Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
 • Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Skåne

 • Stad

  Trelleborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-12-06

 • Publiceringsdatum

  2018-11-09

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier

Våra utbildningar