Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Överläkare till Skaraborgs Sjukhus, Vuxenpsykiatrin

Publicerad 2018-12-06 15:37
Sista ansökningsdatum: 2018-12-31

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) bedriver verksamhet på fyra orter i Skaraborg; Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och har över 4000 medarbetare som tillsammans med patienter och samarbetspartners arbetar för att ge invånare i närområdet en god vård och hälsa. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att ge patienterna en säker vård och våra medarbetare en utvecklande och trivsam arbetsplats.
Västra Götalandsregionens vision är Det goda livet.

CTRL + ALT + DEL, nu har vi startat om Skaraborgspsykiatrin!

Vill du vara med och bygga Sveriges bästa psykiatriska enhet?

Vi söker en beroendeläkare helst specialist inom vuxenpsykiatri till vår beroendevård.

Som beroendeläkare ingår du i vår läkargrupp som består av 28 specialister i öppen- och heldygnsvård samt 13 ST-läkare. Du förväntas handleda ST-läkare och AT-läkare samt ingå i vår bakjoursverksamhet.

Avdelningen som du är knuten till består av 16 vårdplatser - 8 till patienter med beroendeproblematik och 8 till patienter med affektiva sjukdomar eller personlighetsstörningar. Som vår beroendeläkare sköter du beroendeplatserna.

Vi tar emot patienter som lider av svår abstinens samt patienter med beroendeproblematik i kombination med annan svår psykiatrisk sjukdom. Patienterna söker ofta akut men det finns ett upparbetat samarbete med våra kommuner gällande planerade inläggningar.

Förutom avdelningen är du också ansvarig för ett mellanvårdsteam som har till syfte att förebygga inneliggande vård genom samverkan både med kommun och inom vår egen verksamhet, samt möjliggöra snabbare men säkra utskrivningar från heldygnsvården.

Det finns även en LARO-verksamhet som hittills har bedrivits som en satellitmottagning till SU:s regionala LARO-verksamhet. Vi önskar att utvecklingen går framåt mot en självständig mottagning i vår egen regi.

Beskrivning
Skaraborg ligger vackert mellan Vänern och Vättern. För fem år sedan fanns det endast 10 verksamma specialister vid den psykiatriska kliniken i Skaraborg med sina 300 000 invånare och den psykiatriska vården var nära ett sammanbrott.

Sedan dess har vi bytt verksamhetschef, chefsöverläkare och läkarchef, rekryterat fantastiska kollegor från kontinenten som nu fasats in väl i verksamheten - och vi är nu 28 specialister! Vi har idag också en fulltalig ST-läkargrupp (13 st), erbjuder en uppdaterad AT-utbildning som genomgående får toppbetyg och som kontinuerligt attraherar "närodlade" ST-läkare.

Tillsammans utvecklar vi våra arbetsprocesser och jobbar målmedvetet för att uppnå full läkarbemanning.

Psykiatriska kliniken består av fyra vårdavdelningar med totalt 72 platser samt ytterligare 24 vårdplatser inom rättspsykiatrin. Vi har fyra öppenvårdsmottagningar placerade i Falköping, Lidköping, Mariestad samt Skövde, en dygnet-runt-öppen akutmottagning, mellanvård, en administrationsenhet samt ett samarbete med äldrepsykiatrin. Vi har en jourlinje som bemannas med AT/ST och som stöttas av en bakjourslinje med klinikens överläkare.

Det som gör att vi som arbetar på kliniken fastnat för Skaraborg är att livet är enkelt och bra här; ren luft, rent vatten, många kor, inga bilköer, lägre huspriser, smidig parkering i staden, trygghet för nära och kära, bra lön och stor flexibilitet för individuella önskemål och behov. Kliniken präglas av korta beslutsvägar, högt i tak, värme, humor, plats för fortbildning, ambition och en nybyggaranda med sikte på att bygga Sveriges finaste psykiatriska klinik.

Som om inte detta var nog är beslutet fattat att helt nya lokaler för heldygnsvård, öppenvård och psykiatrisk akutmottagning skall uppföras och vara inflyttningsklara på sjukhusområdet i Skövde om dryga tre år. Tills dess vässar vi organisationen och undrar om du vill ta del av vår resa?

Arbetsuppgifter
Utöver att leda beroendevården på kliniken och ingå som överläkare i bakjoursverksamheten så förutsätts du också löpande undervisa AT- och ST-läkare samt övrig personal. Det finns möjlighet till både forskning och att driva utvecklingsprojekt. Kvalitetsfrågor är något vi alltid arbetar med.

Kvalifikationer
Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom området psykiatri. Meriterande är tidigare erfarenhet som överläkare.

Som person har du mycket god samarbetsförmåga. Du kan även planera, organisera, prioritera och driva ditt eget arbete såväl som leda andra på ett bra sätt. Du har ett gott omdöme och kan kommunicera på ett tydligt sätt.

Vi lägger mycket stor vikt vid att du som person har egenskaper som väl passar in i vår verksamhet samt till din förmåga att handleda, sprida kunskap samt viljan att samarbeta med resten av kollegorna och personal.

Övrigt
Vid tillsättning inom psykiatrin begär vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan hanteras av arbetsgivaren.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Löneform: Fast lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %, 40 h/v
Ort: Falköping
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2018/6906
Sista ansökningsdag: 2018-12-31

Kontakt
Meritxell Casanovas, Läkarchef/CHÖL, meritxell.casanovas roca@vgregion.se
Rose-Marie Sandberg, Verksamhetschef, rose-marie.sandberg@vgregion.se
Facklig företrädare
Lars Olén, Läkarförbundet, 0500-431000 (vxl)

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Psykiatriska specialiteter, Överläkare

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Falköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2018-12-31

 • Publiceringsdatum

  2018-12-06

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Klicka här för att tipsa krypterat och säkert!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier

Våra utbildningar