Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Verksamhetschef till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk fysiologi

Publicerad 2018-12-06 10:45
Sista ansökningsdatum: 2019-01-07

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet

Klinisk fysiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en av de största enheterna i landet med cirka 175 medarbetare. Inom verksamheten utförs cirka 50 000 undersökningar per år inom nuklearmedicin, ultraljudsdiagnostik avseende hjärta- och kärl samt inom lung- och arbetsfysiologi. Inom verksamheten bedrivs omfattande metodutveckling, forskning och undervisning i nära samarbete med Göteborgs Universitet. Verksamheten är lokaliserad till Mölndals sjukhus, Sahlgrenska sjukhuset och Östra sjukhuset.

Den nuklearmedicinska verksamheten vid Sahlgrenska sjukhuset finns i ett nybyggt Bild- och interventionscentrum. En cyklotron har tagits i drift under 2018, PET-verksamheten är under kraftig utveckling och en tredje PET/CT kommer installeras under 2019 samt en PET/MR under 2020. Ultraljudsverksamheten är omfattande. Det utförs cirka 15 000 ekokardiografier och cirka 8 000 kärlultraljud inklusive aortasceening per år. Lung- och arbetsfysiologi utvecklas framförallt inom avancerad spirometri och ergospirometri. Ett nytt informations- och bildbehandlingssystem har införts under 2018. Klinisk fysiologi på Östra sjukhuset planeras flytta till nya lokaler de närmaste åren.

Klinisk fysiologi ingår i område 4 på SU där de övriga verksamheterna från och med 2019 kommer vara Klinisk mikrobiologi, Klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Klinisk kemi, Klinisk patologi, Klinisk genetik, Radiologi samt Medicinsk fysik och teknik.

Om tjänsten

Verksamhetschefen ska, utifrån fastställda mål; initiera, genomföra, samordna och följa upp produktion och utveckling av verksamhetens arbete i enlighet med fastslagen utvecklingsplan.

Du har också det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö, budget och ekonomi. Som verksamhetschef förväntas du välja samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal. Till ditt stöd finns stabsfunktioner för ekonomi och personalfrågor. Din närmaste chef är områdeschefen och du ingår i områdets ledningsgrupp där du kommer att vara engagerad i hela områdets resultat och utveckling. Anställningen innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har högre akademisk utbildning inom ämnesområde som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du ska även ha erfarenhet av att ha bedrivit ett gott chef- och ledarskap. Det är meriterande om du har relevant specialistkompetens , erfarenhet av forskning samt av verksamhetsutveckling och projektledning.

Vi söker dig som vill vara med och leda, utveckla och driva verksamheten mot uppsatta mål i dialog med medarbetare, kunder, områdesledning och akademi. Du ser till helheten och är ansvarstagande där du bidrar med din strategiska och analytiska förmåga. Du är bra på att kommunicera med såväl medarbetare som chefer och kan uttrycka dig tydligt och lättförståeligt. Du är även lyhörd för andras synpunkter. Du är engagerad, tycker om att leda andra och bygger relationer där du är synlig och tillgänglig. Du är intresserad av att engagera dig och ta ansvar för specialitetens utveckling såväl regionalt som nationellt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2018/7285
Sista ansökningsdag: 2019-01-07

Kontakt
Områdeschef, Peter Gjertsson, 070-290 92 15
HR-chef, Gunilla Persson, 073-660 17 77
Facklig företrädare
Vårdförbundet, Berit Johansson, 070-082 36 47
Saco, Anders Thurin, 031-343 49 98
Vision, Therese Jakobsson 076-050 88 63,, Kommunal, Ann Holst 072-245 03 30

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-01-07

 • Publiceringsdatum

  2018-12-06

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Klicka här för att tipsa krypterat och säkert!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier

Våra utbildningar