Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Örebro universitet Holding AB

Innovationsrådgivare inom området Livsvetenskaper till Innovationskontoret vid Örebro universitet Holding

Publicerad 2019-01-10 09:44
Sista ansökningsdatum: 2019-01-31

Vi söker en innovationsrådgivare inom området Livsvetenskaper för tillsvidareanställning till Innovationskontoret inom Örebro universitet Holding AB.

Livsvetenskaper, berör biologiska system inklusive människor och miljöer. Örebro universitet har utbildning och forskning inom medicin, biologi, vårdvetenskaper och teknik. Universitet har flera starka forskningsmiljöer som präglas av tvärvetenskaplighet och flera områden har nått internationellt erkännande, visat bl.a. genom höga citeringsindex. Forskningen utgör en grogrund för nya idéer och kunskaper som kan föras vidare för att skapa nytta och möta många av samhällets utmaningar och även skapa företag som ger tillväxt i regionen.     

Innovationskontoret som startade sin verksamhet 2009, initierar och stimulerar nyttiggörande av forskningsbaserad kunskap och stöttar forskare, anställda och studenter med rådgivning kring innovationer. Verksamheten befinner sig i en spännande och viktig fas i utvecklingen att få fram innovationer inom området Livsvetenskaper. Kontoret har sin organisatoriska tillhörighet i Örebro universitet Holding AB och arbetar på uppdrag av Örebro universitet

Örebro universitet, Mittuniversitetet, Karlstads universitet och Linnéuniversitetet driver tillsammans ett av landets tolv innovationskontor – Innovationskontoret Fyrklövern som 2016 blev rankat till Sveriges främsta av Vinnova. Vi arbetar i en sömlös arbetsprocess så ett integrerat arbetssätt med holdingbolagets Inkubator, investeringsverksamhet i Holdingbolaget är naturliga arbetsytor.

I Region Örebro Län kommer man att inrätta en stödverksamhet för idéer sprungna ur Hälsosjukvård, tandvård och medicinsk teknik. Innovationskontoret kommer att arbeta nära denna verksamhet för att få fram innovativa idéer inom området.

Arbetsuppgifter
Vi söker en innovationsrådgivare med erfarenhet av kommersialisering av forskning och som har en akademisk bakgrund inom det livsvetenskapliga området. Du får gärna ha entreprenöriell bakgrund och brinna för att utveckla idéer och nyttiggörande av dem. Din huvuduppgift blir att stödja och inspirera forskare att utveckla deras idéer och forskningsresultat då du förstår dig på internationella marknader och hur immateriella skyddsrätter är en förutsättning för framgångsrika affärer. Du ansvarar för flera forskares projekt genom en initial validerings- och paketeringsfas för att göra dem redo för finansiering, bilda bolag, licensieras till bolag. Du ansvarar även för att bygga upp nätverk av olika experter för att kunna anlita dem vid rätt tillfälle i syfte att öka värdet på projekten. Idéerna kommer att vara av olika karaktär, då universitet har mycket stor bredd på sin verksamhet.

I arbetet ingår att söka och identifiera idéer från Örebro universitet – från forskare, studenter och övrig personal för nyttiggörande och kommersialisering. Du kommer att ha en utåtriktad roll, med många kontaktytor både internt inom universitetet, universitetssjukhuset och övriga externt samverkansparter. Du ingår i ett team som har liknande arbetsuppgifter och därför är förmåga till lagarbete ett krav för att nå bästa möjliga resultat. Du arbetar med innovationsrådgivning i hela nyttiggörandeprocessen, med planering och utveckling av arbetsområdet.

Du kommer att anordna inspirations- och kunskapshöjande aktiviteter för forskare, doktorander och studenter som relaterar till nyttiggörande och innovation. Du är delaktig i att utveckla processer och metoder för att öka möjligheter till kommersialisering och nyttiggörande av forskningsresultat. Du verkar utåtriktat utanför akademin för att sprida kunskap som är uppkommen inom universitetet och medverkar i olika nätverk inriktade på samverkan mellan universitetet och omgivande samhälle.

Kvalifikationer
Du har dokumenterad och framgångsrik erfarenhet av Innovationsrådgivning, kommersialisering och affärsutveckling. Bred kunskap inom hälso- och sjukvård och/eller Livsvetenskaper från företag samt erfarenhet av att arbeta i tidig fas av nyttiggörandet av en idé.

Kompetenser
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är van att arbeta självständigt och proaktivt mot uppsatta mål, har förmåga att utveckla avancerade koncept för kommersialisering på internationella marknader och kan projektleda olika experter. Du skall vara en bra lagspelare och ha en god social förmåga, är lösningsorienterad, entreprenöriell och ger inspiration till andra. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

God kännedom och förståelse för akademins villkor liksom kännedom om metoder för idéutveckling är meriterande. Egen erfarenhet av nyttiggörande av idéer, kommersiellt exempelvis genom eget företagande eller utanför akademin är också meriterande samt erfarenhet av och kännedom om att arbeta med nyttiggörande och idéscouting inom akademin.

Formell bakgrund/erfarenhet
Akademisk utbildning inom medicin, naturvetenskap, teknik eller farmaci.

Utbildning på forskarnivå är meriterande men inget krav.

Liknande arbetserfarenhet är meriterande.

Krav på arbetslivserfarenhet minst 5- 10 år inom kommersialisering från forskning och utveckling på företag, affärsutveckling eller på innovationskontor, inkubator motsvarande miljö.

Information
Anställningen är tillsvidare på 100 %. Individuell lönesättning tillämpas. Provanställning tillämpas i förekommande fall.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av verksamhetsledare vid Innovationskontoret Charlotta Nordenberg 019-30 31 32, e-post: charlotta.nordenberg@oru.se

Ansökan
För mer information om uppdraget – kontakta gärna rekryteringskonsulterna Lena Kredell Isaxon 0707 97 77 78 eller Fredrika Schartau 0705 10 71 30

CV samt personligt brev bifogas med din ansökan.

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Välkommen med din ansökan!

För mer information om Örebro, se

http://www.flyttatillorebro.se/

I denna rekrytering samarbetar vi med Signpost.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

 • Arbetsgivare

  Örebro universitet Holding AB

 • Stad

  Örebro

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-01-31

 • Publiceringsdatum

  2019-01-10

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Klicka här för att tipsa krypterat och säkert!

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier

Våra utbildningar