Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Skåne

Biträdande Verksamhetschef till Klinisk genetik och patologi

Publicerad 2019-02-06 13:56
Sista ansökningsdatum: 2019-02-27

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) Klinisk genetik och patologi har idag drygt 400 medarbetare och omfattar de medicinska specialiteterna klinisk genetik och klinisk patologi. Vår verksamhet inom klinisk genetik är koncentrerad till Lund och vi utför diagnostik av medfödda och förvärvade genetiska avvikelser samt tillhandahåller genetisk vägledning. Inom klinisk patologi bedriver vi verksamhet på fyra sjukhus i Skåne (Lund, Malmö, Helsingborg och Kristianstad) och tillhandahåller där bland annat diagnostik inom histopatologi och cytologi.

Verksamheten präglas av stark utveckling, både vad gäller volymer och teknisk/medicinsk utveckling. Detta tar sig uttryck bland annat i satsningar på molekylärdiagnostik inom båda de medicinska specialiteterna samt inom centrum för molekylär diagnostik och CMD. CMD utgör vår core facility för den nyare sekvenseringsteknologin. Flera av våra enheter har fått eller är på gång att få ombyggda eller helt nya lokaler.

Arbetsuppgifter
Som biträdande verksamhetschef kommer du ha en central roll att tillsammans med verksamhetschefen och övriga chefer planera, utveckla och driva verksamheten. Du kommer att vara chef för tio enhetschefer och kommer även att få specifika verksamhetsövergripande uppdrag.

Funktionen är ny inom verksamhetsområdet, vilket också innebär att rollen kommer att utvecklas och utformas i samråd med verksamhetschefen.

Du ska i enlighet med Region Skånes chefs- och ledarkriterier, leda verksamheten och medarbetarna mot fastställda mål med förankring i Region Skånes värdegrund utifrån gällande organisatoriska och ekonomiska ramar.

Några av dina viktigaste arbetsuppgifter blir att ansvara för ständig utveckling och förbättring inom verksamhetsområdet. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetschefen.

Kvalifikationer
Vi söker nu en biträdande verksamhetschef med högskole- eller universitetsexamen inom naturvetenskap eller annan adekvat utbildning.

Du har flera års erfarenhet av ledarskap, gärna av att leda genom andra chefer. Meriterande är om du har erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård samt från arbete inom någon av de laboratoriemedicinska specialiteterna. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift.

Som person är du prestigelös med ett tryggt, tydligt och närvarande ledarskap. Du har en mycket god förmåga att samarbeta, prioritera och kommunicera. Du har förmåga att se helhetsperspektiv, och är van att leda förändringsprocesser. Vidare har du lust och vilja att leda och delar våra värderingar och agerar därmed som en förebild för dina medarbetare och Region Skåne som arbetsgivare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Medicinsk service ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Våra tjänster omfattar alltifrån laboratoriemedicin och medicinsk teknik till uppdrag inom prehospital sjukvård och forskning. I Medicinsk service ingår division Labmedicin samt division MT och Prehospital sjukvård. Vi är ca 2100 medarbetare i förvaltningen. Division Labmedicin har klinisk verksamhet inom områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, mikrobiologi och patologi. Vi bedriver forskning och utveckling inom våra områden och har ansvar för verksamhet på uppdrag av Södra sjukvårdsregionen. Vi är ca 1350 medarbetare i divisionen.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Klinisk patologi/cytologi, Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Skåne

 • Stad

  Lund

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-02-27

 • Publiceringsdatum

  2019-02-06

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Klicka här för att tipsa krypterat och säkert!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier