Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Verksamhetschef, Klinisk kemi, Diagnostikcentrum

Publicerad 2019-02-07 13:36
Sista ansökningsdatum: 2019-02-24

Var med och skapa framtidens hälso- och sjukvård. Medicinsk diagnostik – en förutsättning för effektiva vårdprocesser Vi är i princip med överallt, i alla vårdkedjor och är dessutom en kritisk part i stort sett alla kliniska forskningsprojekt. Vår förmåga att leverera precisa analyser, i rätt tid, har en direkt inverkan på vårdprocesserna. Våra möjligheter att ta till oss och använda ny teknik fungerar därför som en hävstång i utvecklingen av effektivare vårdprocesser och behandlingar.

Klinisk kemi står inför flera utmaningar tillsammans med övriga kliniker inom laboratoriemedicin. För att möta ett ökat vårdbehov hos våra medborgare, men även ökade krav på tillgänglighet och kvalitet tillsammans med en snabb teknik och metodutveckling pågår just nu en förändring av organisationen. Laboratoriemedicins sex specialistkliniker kompletteras med ytterligare två, en gemensam multidisciplinär laboratorieverksamhet samt en gemensam verksamhet för patientnära analyser. I samband med förändringen flyttas stora delar av klinisk kemi till de två nya verksamheterna.

Klinisk kemi har cirka 20 medarbetare och erbjuder ett brett sortiment av analyser inom kvalificerad medicinsk diagnostik, forskning, utveckling och utbildning med högteknologisk och modern utrustning. Kvalificerat forsknings- och utvecklingsarbete bedrivs inom kliniken, som har ett nära samarbete med Medicinska fakulteten, Linköpings Universitet. Klinisk kemi är en klinik med stort fokus på att utveckla och erbjuda evidensbaserade, patientsäkra och kostnadseffektiva diagnostiska laborativa analyser med behovsanpassad kvalitet och tillgänglighet. Klinisk kemi är ett kunskapsstöd till verksamheterna i dialogen kring evidensbaserad användning av laboratoriemedicin och bidrar till effektiv, anpassad och värdeskapande diagnostik.

Klinisk kemi är en del av Diagnostikcentrum som har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, medicinsk strålningsfysik, fysiologiska kliniken Vrinnevisjukhuset i Norrköping och laboratorieverksamheten vid länets tre sjukhus och flertalet av länets vårdcentraler.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som verksamhetschef för klinisk kemi har du tillsammans med medarbetarna stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen och forma morgondagens klinik där patientens fokus genomsyrar verksamheten.

En stor utmaning för Diagnostikcentrum och klinisk kemi är den ökade efterfrågan på allt mer avancerade analyser. Volymerna ökar kontinuerligt och investeringar för att möta detta är en utmaning såväl kompetens- som resursmässigt. Vidare är det av vikt att vi ligger i framkant och är en konkurrenskraftig samarbetspartner inom hälso- och sjukvården i regionen.

Uppdraget innebär ansvar för verksamhet, forskning och utveckling, kvalitet, resultat och ekonomi samt medarbetare och arbetsmiljö, ett samlat medicinsk och administrativt ledningsansvar för klinisk kemi. Verksamhetschefen ansvarar för att i samverkan med medarbetare och klinikens ledningsgrupp ta fram verksamhetsplan och formulera mål för verksamheten. I uppdraget ingår regelbunden uppföljning och redovisning av resultat enligt uppdrag, målbild och verksamhetsplan. En stor utmaning är att behålla det högkvalitativa forskningsarbete som bedrivs på kliniken och att stimulera unga forskare.

Du ska ha ett helhetsperspektiv med ansvar även utanför klinikens gränser och med fokus på att bidra till att hälso- och sjukvårdens resurser används på bästa sätt. I ditt uppdrag ingår att bidra till samordning och samverkan av den samlade produktionen genom ett optimalt resursutnyttjande inom Diagnostikcentrums laboratoriekliniker.

Du är verksamhetens representant externt och internt. Du är direkt underställd centrumchefen och deltar i Diagnostikcentrums ledningsgrupp samt i ledningsgrupp för laboratoriemedicin, bestående av verksamhetschefer och centrumchef.

Utbildning och erfarenhet
Högskoleexamen inom relevant område. Tidigare ledarerfarenheter är ett krav då uppdraget kräver goda ledaregenskaper och hög grad av ansvarstagande. Forskningserfarenhet, gärna disputerad samt även tidigare erfarenhet från arbete inom laboratoriemedicinsk verksamhet är meriterande. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person har du goda ledaregenskaper, du leder, motiverar, delegerar och följer upp för att effektivt nå gemensamma mål. Du är strategisk och utvecklingsorienterad och kan förmedla och omsätta ny kunskap. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare har du helhetssyn och kan hantera varierande utmaningar och arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställning och information
Chefsuppdraget utgörs av ett tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år, med en tillsvidareanställning i grundprofessionen. Tjänsten är på 100 % med tillträde efter överenskommelse. I uppdraget ingår klinisk tjänstgöring cirka 50 % som kan kombineras med kliniskt arbete och/eller forskning.

Närmare upplysningar lämnas av:
Centrumchef Robert Ring, 010-103 05 42.
HR-chef Erica Härnman, 010-103 05 11.

Fackliga
Läkarföreningen: Eva Landberg, 010-103 32 26.
SACO: Majid Osman, 010-103 32 60.
Vårdförbundet: Birgitta Lundberg, 010-103 32 05.  
Kommunal: Nurhan Ovabasli 010-103 00 000.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 24 februari 2019. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
  
Region Östergötland

 

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Region Östergötland

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-02-24

 • Publiceringsdatum

  2019-02-07

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Klicka här för att tipsa krypterat och säkert!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier