Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Gävleborg

Hygienläkare till Vårdhygien Region Gävleborg

Publicerad 2019-02-11 13:39
Sista ansökningsdatum: 2019-03-24

Om arbetsplatsen

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Smittskydd och Vårdhygien är en egen förvaltning i Region Gävleborg under hälso- och sjukvårdsdirektören. Smittskyddsläkaren leder arbetet på Smittskydd och Vårdhygien och är även länets hygienläkare sedan flera år. Nu vill vi ge ökad möjlighet att utveckla vårdhygien genom en nyinrättad tjänst som hygienläkare.

Vårdhygien är regionens infektionspreventiva enhet. Vår uppgift är att stödja hälso- och sjukvård, samt vård och omsorg i deras arbete att förebygga och förhindra spridning av smittsamma sjukdomar. Länets tre sjukhus, hälsocentraler och kommunens vård- och omsorgsverksamheter ingår i uppdraget. På vårdhygien arbetar idag fyra hygiensjuksköterskor. På Smittskydd arbetar förutom smittskyddsläkaren även tre smittskyddssjuksköterskor (varav cirka en halv tjänst med Strama frågor), en förvaltningschefssekreterare och en hiv/sti samordnare. Vi är en liten enhet som arbetar nära tillsammans med smittspårning och övriga gemensamma frågor. Vi har också ett nära samarbete med infektionsvården och med kliniskt mikrobiologiskt laboratorium.

Varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som hygienläkare hos oss kommer du att bedriva och utveckla det vårdhygieniska arbetet i Region Gävleborg. Arbetet innefattar även prevention, information och utbrottshantering. Verksamheten bedriver ett aktivt utåtriktat arbete gentemot länets tre sjukhus, öppenvården samt till kommunal vård- och omsorg. I arbetsuppgifterna ingår även att delta på nationella möten samt att ingå i mellansvenskt nätverk. Hygienläkaren ersätter smittskyddsläkaren vid dennes ledighet.

Tjänsten är på heltid och under anställningen finns goda möjligheter till vidareutbildning inom den planerade nya tilläggsspecialiteten Vårdhygien. Vi är öppna för diskussion om önskemål finns att kombinera tjänsten med forskning eller klinisk tjänstgöring. Du kommer att ha stora möjligheter att vara med och påverka och utveckla vårdhygienverksamheten i regionen och vara med i projekt som berör det vårdhygieniska arbetet, exempelvis i vårt aktuella Framtidsbygge som innebär nya vårdlokaler för stora delar av sjukvårdens verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare, intresserad av vårdhygien och ser vårdhygienens betydelse inom vården och för samhället. Du är specialist i infektionsmedicin och eller klinisk mikrobiologi, bakteriologi och virologi och intresserad av att utbilda dig ytterligare till hygienläkare. Det är önskvärt med erfarenheter inom vårdhygien.

Som person är du drivande, strukturerad, har god kommunikativ förmåga, är positiv och trivs i mötet med andra människor. Vi sätter stort värde i att du är trygg i både din person och din yrkesroll samt känner stort engagemang i det du gör. Stor vikt kommer att läggs vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer: RS 2019/301

Övrigt

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!
-----------------------------------------------------------
Region Gävleborg använder sig av e-rekrytering.
Uppgifterna hanteras enligt GDPR och de personuppgifter du lämnar i e-rekryteringen används för att administrera din ansökan och exempelvis skicka bekräftelse till dig. Dina personuppgifter används endast i e-rekryteringar du aktivt deltar i.

Dina personuppgifter sparas och du behöver inte fylla i dem igen om du ska söka ett jobb hos oss vid ett senare tillfälle. Däremot kan du enkelt logga in och uppdatera eller avregistrera dina uppgifter när du vill.

Alla dina ansökningar sparas under din egen inloggning på www.offentligajobb.se där du även når ditt CV. Givetvis är det bara behörig personal som kan komma åt dina uppgifter.

Mer information om hur Region Gävleborg hanterar personuppgifter regiongavleborg.se/dataskydd

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster

 • Arbetsgivare

  Region Gävleborg

 • Stad

  Gävle

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-03-24

 • Publiceringsdatum

  2019-02-11

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Klicka här för att tipsa krypterat och säkert!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier