Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Örebro län

Verksamhetschef till Utbildningscentrum, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Publicerad 2019-02-12 10:32
Sista ansökningsdatum: 2019-03-17

Vill du arbeta på Sveriges bästa universitetssjukhus?

Dagens medicin utnämnde universitetssjukhuset i Örebro som landets bästa 2018!

Vi söker dig som genom att  leda och utveckla den verksamhetsförlagda utbildningen inom Region Örebro läns hälso- och sjukvård och vill ha en nyckelroll för utvecklingen av den kliniska utbildningen inom hälso- och sjukvården.

Verksamhetsbeskrivning:
Utbildningscentrum ingår i FoU inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen och är en stödorganisation. Vårt främsta mål är att uppnå högsta möjliga kvalitet i verksamhetsförlagd utbildning (VFU), arbetsplatsförlagt lärande (APL), lärande i arbetet (LIA), samt utbildningarna för AT- ST-läkare och för PTP-psykologer. Vår vision är ”Leda i lärande – för framtidens hälso- och sjukvård”.

Uppdragets innehåll:
I rollen som verksamhetschef har du ett ledningsansvar för Utbildningscentrum som är stödfunktion för regionens utbildningar och uppdrag med utgångspunkt från Region Örebro läns Utbildningsstrategi.

Utbildningscentrum står inför stora förändringar av den kommande sexåriga utbildningen för läkare och bastjänstgöring, samt  även för specialistsjuksköterskeutbildningarna.

Örebro universitet är regionens primära samarbetspartner inom akademisk utbildning. Vi har även nära samarbete med  kommunala utbildningar på gymnasienivå, yrkeshögskolor, andra regioners lärosäten, vård- och omsorgscollege och privata utbildare.

Utbildningscentrum ingår som en del i regionens samlade FoU-organisation. Du kommer att rapportera till FoU-chef samt ingå i ledningsgrupp FoU tillsammans med övriga verksamhetschefer inom FoU-organisationen. Även andra ledningsuppdrag inom universitetssjukvårdssamverkan med Örebro universitet ingår i uppdraget. Som chef har du direkt personalansvar för tre medarbetare som har sin anställning på Utbildningscentrum. Du kommer att vara ett stöd till dina medarbetare som har regionuppdrag som studierektorer. Dessutom har runt 50-talet ena foten i klinisk verksamhet och den andra i uppdrag på Utbildningscentrum.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är specialistläkare och har en vetenskaplig och pedagogisk kompetensnivå motsvarande minst doktorsexamen. Du har ett brett intresse och känner dig uppdaterad inom medicin- och vårdutbildningar på alla utbildningsnivåer. Du har erfarenhet av chefsuppdrag och tycker om att leda och ta ansvar vilket du på ett tydligt sätt kommunicerar. Du är nyfiken, engagerad och har förmågan att lära nytt.

Du har också vana av pedagogiska uppdrag och kunskap om universitetsuppdrag då samverkan med universitet ingår i tjänsten. Chefsuppdraget kan kombineras med egen forskning avseende medicinsk pedagogik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på 4 år, kopplat till en tillsvidareanställning i grundprofessionen i Region Örebro län.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Mats G Karlsson, FoU-chef, tfn 019-602 10 34

Facklig företrädare
:
Läkarföreningen, Paula Wallmon, 0581-850 65

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2019-03-17

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda. På sjukhuset finns 550 vårdplatser och 3500 anställda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Örebro län

 • Stad

  Örebro

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-03-17

 • Publiceringsdatum

  2019-02-12

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Klicka här för att tipsa krypterat och säkert!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier