Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Stockholms läns landsting

Hygienläkare - med eller utan formellt godkänd specialistkompetens för Vårdhygien

Publicerad 2019-03-11 10:41
Sista ansökningsdatum: 2019-04-23

Vill du hjälpa medarbetare och chefer att minska vårdrelaterade infektioner och smittspridning?

Vårdhygien Stockholm är en enhet inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Vi är idag ca 30 medarbetare, varav fyra läkare på heltid och två på deltid. Enheten arbetar för vård som drivs av Region Stockholm samt kommunal och privat vård i länet. Läs mer om Vårdhygien Stockholm på vår hemsida.

Arbetsuppgifter
Hygienläkare medverkar till hög kvalitet i det förebyggande arbetet mot vårdrelaterade infektioner och smittspridning. Detta gör du genom ett konsultativt samarbete med bland annat chefläkare, läkare, sjuksköterskor och chefer på alla nivåer i den vård som finansieras av Region Stockholm samt med ansvariga inom kommunernas äldreomsorg.

I ditt arbete ingår att självständigt samt i team med hygiensjuksköterska:
• ge vårdgivare råd och föreslå adekvata åtgärder
• initiera, planera och genomföra utbildningar
• bistå vården med kvalitetssäkring genom t ex hygienronder.

Ditt arbete är självständigt, utåtriktat och omväxlande. Arbetsområdet kan vara inom såväl akutsjukvård, geriatrik, primärvård som kommunernas äldreomsorg. Du deltar även i rådgivande arbete på en övergripande nivå i samverkan med exempelvis Region Stockholms centrala upphandlingsenhet, avtalsansvariga enheter inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen samt Smittskydd Stockholm. Vårdhygien arbetar kontorstid helgfria vardagar (08.00-16.45).

Oavsett omfattningen av dina erfarenheter inom vårdhygieniskt arbete, vill vi medverka till att du får rätt kompetens för att formellt kunna ansöka om specialistkompetens i tilläggsspecialitet Vårdhygien. Innehåll och omfattning av tilläggsspecialiteten Vårdhygien definieras utifrån Socialstyrelsens målbeskrivning (SOSFS 2015:8, se länk nedan). Vad just du behöver för att uppnå målen för specialistkompetent hygienläkare, planeras tillsammans med dig, din handledare och enhetschef.
http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/19796/2015-4-5.pdf

Kvalifikationer
Du som söker ska vara specialistkompetent läkare inom basspecialiteten Infektionssjukdomar eller den laboratoriemedicinska specialiteten klinisk mikrobiologi. Erfarenhet som hygienläkare är meriterande.
Personliga egenskaper:
Du ska vara initiativrik och ha god förmåga att självständigt planera, genomföra och följa upp olika aktiviteter. God samarbetsförmåga och erfarenhet av teamarbete är viktigt. Det är också viktigt att du är van vid utåtriktat arbete och undervisning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kontakt
Har du frågor om enheten är du välkommen att kontakta enhetschef Rebecca Lundholm Krig, tel. 08-123 146 71. För frågor om arbetets innehåll kontaktar du hygienläkare Anders Samuelsson, tel. 08-123 132 96

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen "Sök tjänsten". Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Hygien

 • Arbetsgivare

  Stockholms läns landsting

 • Stad

  Stockholm

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-04-23

 • Publiceringsdatum

  2019-03-11

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Klicka här för att tipsa krypterat och säkert!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier