Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Karolinska Universitetssjukhuset

Vårdenhetschef Öppenvården Njurmedicin - Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm

Publicerad 2019-05-13 10:53
Vi erbjuder ett spännande och utmanande chefsjobb med fokus på utveckling av dialyssjukvård där patientens delaktighet och upplevelse av vården är högprioriterat. 
 
Om tjänsten  
Inom Patientområdet för Endokrinologi och njurmedicin bedrivs högspecialiserad sjukvård med nära anknytning till klinisk och preklinisk forskning och utbildning.  
 
Hos oss behandlas och utreds patienter med kronisk njursjukdom. Vi genomför transplantationsutredningar och ger ett stort antal patienter dialysbehandling vid våra olika dialysmottagningar. Vi har också ett heltäckande ansvar för patienter inom områdena endokrinologi, diabetologi och metabolism.  

 
Vi söker nu en Vårdenhetschef till öppenvården för njursjukdomar inklusive dialysverksamheten.  
 
Öppenvården har cirka 145 medarbetare på 4 olika enheter, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, Huddinge, Södersjukhuset och i oktober flyttar Kungsholmsdialysen och mottagning Solna in i helt nya lokaler på Rosenlund, bredvid Södersjukhuset. Du ansvarar för en budget om ca 80 miljoner kronor och har personalansvar för 8 omvårdnadschefer.  
 
Som vårdenhetschef har du ett övergripande ansvar för vårdområdets resultat, kvalitet och produktion, forskning och utbildning och ekonomi.  
 
Du rapporterar direkt till patientområdeschefen och är en del av patientområdets ledningsgrupp.  
 
Rollen är bred och du kommer att arbeta både strategiskt och stötta i det operativa arbetet. Du ansvarar för att säkerställa att omvårdnadscheferna inom vårdenheten får de förutsättningar som krävs. Du är övergripande ansvarig för att vårdenheterna är bemannade med omvårdnadspersonal med rätt kompetens för de patienter som vårdas där.  
 
Dina viktigaste uppgifter;  
 • Coacha och leda dina omvårdnadschefer  
 • Aktivt driva och följa upp verksamheternas resultat, kvalitet och produktion
 • Tillsammans med omvårdnadschefer och patientflödeschefer utveckla verksamheten   
 • Driva arbetet med att leva våra värderingar varje dag, i allt vi gör  
 • Aktivt driva fördelning och flöde av dialyspatient mellan de olika enheterna 
Vi söker  
Vi söker dig som verkligen trivs i ledarrollen och i en organisation som arbetar mycket med förändrings- och utvecklingsarbete. Du har ett starkt driv och är trygg i din person. Du är en handlingskraftig, driven ledare med erfarenhet av att leda en större verksamhet. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin ledarroll och i organisationen.  
 
Du har ett strategiskt perspektiv vad gäller omvårdnadsutveckling, -utbildning och kompetensutveckling.  
 
Självfallet delar du Karolinska Universitetssjukhusets värderingar; Helhetssyn, Ansvar och Medmänsklighet. Inom Tema Inflammation och infektion arbetar vi tillsammans med att göra våra värderingar verkliga för oss i vårt ledarskap genom vår Ledarkompass.  
 
Kvalifikationer  
Vi söker dig med kandidatexamen inom relevant område och som gärna har erfarenhet av forskning. Det är inget krav men vi ser det som meriterande med en utbildningsnivå motsvarande magister eller högre. Rollen förutsätter erfarenhet av kliniskt arbete, gärna från dialysverksamhet men det är inte ett krav.  
 
Det är meriterande om du har:  
 • erfarenhet av det indirekta ledarskap som krävs för att leda andra chefer  
 • erfarenhet av arbete i en matrisorganisation  
 • erfarenhet av verksamhets- och organisationsutveckling  
 • erfarenhet av att leda, följa upp och driva en verksamhet med flera enheter 
Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper.  
I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentralen.

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.


Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen "Ansök". Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen "Sök tjänsten". Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

 

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Njurmedicin

 • Arbetsgivare

  Karolinska Universitetssjukhuset

 • Stad

  Stockholm

 • Land

  Sverige

 • Publiceringsdatum

  2019-05-13

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!