Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Örebro län

Verksamhetschef, Neuro- och rehabiliteringsmedicinska kliniken- Region Örebro län

Publicerad 2019-05-14 11:28
Sista ansökningsdatum: 2019-06-03

Kan du: leda och utveckla högt kompetenta medarbetare inom en komplex verksamhet?
Har du: erfarenhet från vårdens logik och processer, kan driva utveckling av vårdkedjor utifrån ett patientfokus?

Vill du: stärka forskningen och utveckla samarbeten regionalt och nationellt?
Är du: Visionär, strategisk, kommunikativ och stabil, leder genom öppenhet och långsiktighet?

Neuro- och rehabiliteringsmedicinska kliniken vid universitetssjukhuset i Örebro är inne i en utvecklingsfas där vårdkedjan för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet är i stark förändring i och med nya möjligheter till behandling och att arbeta förebyggande för att undvika återinsjuknande. Vi söker därför en verksamhetschef som med sikte på framtiden och på ett engagerat sätt vill leda och driva utveckling inom neurologi, neurofysiologi och rehabiliteringsmedicin.

Neuro- och rehabiliteringsmedicinska kliniken
Kliniken omhändertar idag patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet, varav de största sjukdomsgrupperna är stroke, epilepsi, neuromuskulära sjukdomar, Parkinsons sjukdom, multipel skleros och hjärntumör. Det omfattar även utredning och diagnostisering inom neurofysiologisk specialitet. Inom rehabiliteringsmedicin tillhandahålls kvalificerad och individuellt anpassad rehabilitering för patienter med stroke, spinalskador samt andra skador i nervsystemet liksom tillstånd förknippade med långvarig smärta. Verksamheterna bedrivs på två vårdavdelningar, dagvårdsavdelning, öppenvårdsmottagningar samt avdelning för neurofysiologi och sömnenhet.

Ett nära samarbete är etablerat med den neurokirurgiska verksamheten, som har såväl slutenvårdsplatser som verksamhet i öppenvård vid neuro- och rehabiliteringsmedicinska kliniken. Kliniken håller även på att bygga upp verksamhet för neurointervention med trombectomi.

Kliniken är en universitetssjukvårdsenhet där forskning och utbildning samt spridandet och nyttjandet av forskningsresultat är viktiga byggstenar för utveckling och en god lärandemiljö för medarbetare och studenter. Utvecklingen bidrar också till att öka delaktigheten för patienter och närstående. I detta är också samarbete och goda kontakter med akademin på universitetet av central betydelse.

Utveckling av processorienterat arbetssätt inom den neuro- och rehabiliteringsmedicinska sjukvården med tydliga vårdkedjor under ledning av processansvariga läkare är även det ett angeläget satsningsområde.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har

 • relevant akademisk examen inom hälso- och sjukvård, gärna specialistläkare inom neurologi och/eller rehabiliteringsmedicin eller närliggande medicinsk specialitet
 • erfarenhet från en verksamhetsledande position
 • erfarenhet av att leda utveckling och förbättring i en komplex processorienterad miljö och är kunnig inom vårdens logik och vårdkedjor.
 • ett relevant nätverk inom akademin, liksom erfarenhet av att arbeta forskningsnära.

Meriterande:

 • Disputation och forskningserfarenhet är meriterande.
 • Erfarenhet av att leda chefer är meriterande.

Vi tror att du är visionär och strategisk och har en tydlig framtidsbild och insikt rörande verksamhetens utveckling och utmaningar samt god ledarskaps- och samarbetsförmåga.

Du har, som chef i hälso- och sjukvårdsförvaltningen, en viktig roll som kulturskapare och förebild för organisationens alla medarbetare. Professionalism, engagemang och laganda präglar ditt arbetssätt. Att motivera och leda andra mot gemensamma mål och att leda en organisation i ständig förändring och utveckling ser du som utmanande och inspirerande. Det krävs att du har en stor personlig mognad, är stabil och har en väl utvecklad social och kommunikativ förmåga. Genom öppenhet, närvaro och dialog driver du ett långsiktigt arbete och uppnår därigenom goda resultat.

Välkommen till oss!

Placeringsort: Örebro

Anställningsform:
Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på 4 år, kopplat till en tillsvidareanställning i grundprofessionen i Region Örebro län.

Tillträde:
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Upplysningar:
Områdeschef Eva Slätmo, 070-816 84 00, eva.slatmo@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Läkarföreningen Håkan Löfstedt, hakan.lofstedt@regionorebrolan.se
Vårdförbundet Ulrika Skoglund, ulrika.skoglund@regionorebrolan.se
Vision Monika Lundekvist, monika.lundekvist@regionorebrolan.se
SACO Anna Rydén, anna.ryden@regionorebrolan.se
Kommunal, Marie-Louis Andersson, marie-louis.andersson@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2019-06-03

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Ansökan och mer information
I denna rekrytering samarbetar Region Örebro län med oss på SOURCE Executive Recruitment. Formell ansökan till tjänsten registrerar du via Region Örebro läns hemsida senast den 3 juni 2019. Välkommen med din ansökan, inklusive cv och kort personligt brev. Handlingar som inkommer till Region Örebro län blir offentliga. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Ann Peyron, 070-878 42 26, ann.peyron@source-executive.se eller Christine Perschon, 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se hos oss på SOURCE.

På Sources hemsida: https://source-executive.positionett.se/assignment.php?id=4257#top

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Neurologi, Rehabilitering, Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Örebro län

 • Stad

  Örebro

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-06-03

 • Publiceringsdatum

  2019-05-14

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier