Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Läkemedelsverket

Läkemedelsverket söker en Direktör för Verksamhetsområde Tillstånd, Uppsala

Publicerad 2019-06-11 11:38
Sista ansökningsdatum: 2019-08-11

Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet under Socialdepartementet. Vi kan nu erbjuda en intressant och spännande ledarroll i en lärorik miljö till dig som inspireras av vårt uppdrag och som vill leda genom tillit och den statliga värdegrunden.

Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa, genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi är en del av och bidrar aktivt i det europeiska regulatoriska nätverket och arbetar med fokus på patienter, konsumenter och de globala hållbarhetsmålen. På den internationella arena där vi verkar pågår det just nu pågår en spännande utveckling av de regulatoriska processerna, kopplat till bl.a. snabb medicinsk och teknisk utveckling samt nya förordningar.

Beskrivning av verksamheten
Verksamhetsområde Tillstånd säkerställer att de läkemedelsprodukter som görs tillgängliga är säkra, effektiva och av god kvalitet. Detta sker genom vetenskaplig utredning och regulatorisk hantering av bl.a. ansökningar om marknadsföringstillstånd, klinisk prövningsansökan, rådgivningar och säkerhetsuppföljningar, samt genom normgivning som vägledning till läkemedelsutveckling. Verksamhetsområdet består av drygt 300 anställda, som är organiserade i sju enheter.

Arbetsuppgifter 
Som direktör har du till uppgift att, med stöd av din ledningsgrupp, strategiskt leda verksamhetsområdet utifrån Läkemedelsverkets uppdrag och du ansvarar för mål, planering, genomförande och uppföljning. Du har även till uppgift att verka för god samverkan mellan myndighetens verksamhetsområden och gentemot externa aktörer, såsom exempelvis andra folkhälsomyndigheter. Du har personalansvar för verksamhetsområdets enhetschefer, rapporterar direkt till generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Utbildning och erfarenhet 
Vi söker en person med för uppdraget relevant akademisk examen; sannolikt med inriktning mot de medicinska-, farmaceutiska, eller naturvetenskapliga områdena. Du har gedigen chefs- och ledarerfarenhet samt erfarenhet av att leda genom andra chefer i en kunskapsintensiv organisation. Uppdraget kräver även erfarenhet av ledningsgruppsarbete och verksamhetsutveckling. Vana att leda en större verksamhet är meriterande, liksom regulatoriskt kunnande, erfarenhet av läkemedelsvärdering och/eller erfarenhet från läkemedelsutveckling. Uppdraget kräver goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som ledare har du förmåga att inspirera och entusiasmera andra samt att i samverkan med verksamheten leda mot en klar målbild. Du är en tydlig person med hög integritet, som trivs i en drivande roll. Arbetsuppgifterna kräver också är du intresserad av människor och har mycket god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer, såväl internt som externt. Du är lyhörd, förtroendeingivande och ansvarsfull.
Du har god förmåga att se och skapa förståelse för komplexiteter och för hur förändrade förutsättningar påverkar verksamheten på kort och lång sikt. Utifrån detta driver du fortlöpande utvecklingsarbete och tar initiativ för en effektiv och produktiv verksamhet.

Som ledare på Läkemedelsverket är du en god företrädare för vår ledarfilosofi, vilket innebär att leda, styra, utveckla och företräda genom helhetssyn, mod, engagemang och målfokus. Rollen kräver förståelse för Läkemedelsverkets uppdrag och mål samt legala och administrativa krav. Du strävar efter att vara en god företrädare för Läkemedelsverket internt, som arbetsgivare och medarbetare, samt externt gentemot medborgarna och våra intressenter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Sista ansökningsdag: 2019-08-11. Urvalsarbete kommer att ske under perioden augusti-september.
Anställningsform: Tillsvidare 
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Verksamhetsområde: Tillstånd 
Diarienummer: 2.4.1-2019-044177

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kontakt 
Du är välkommen att kontakta Catarina Andersson Forsman, generaldirektör (främst tillgänglig v.23-29 samt efter v.32). Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO eller Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

 • Arbetsgivare

  Läkemedelsverket

 • Stad

  Uppsala

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-08-11

 • Publiceringsdatum

  2019-06-11

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!