Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Rekryteringsmyndigheten

Läkare till Rekryteringsmyndigheten, Stockholm

Publicerad 2019-07-05 11:56

Vill du bli en av oss?
Vill du bidra till trygghet och säkerhet i det svenska samhället? Då har du kommit rätt! Hos oss blir du en del av ett större sammanhang och en del av människors drömmar och framtid. Tillsammans säkerställer vi att rätt människor får förtroendet att på olika sätt bidra till trygghet i samhället.

Prövningsavdelningen är Rekryteringsmyndighetens största avdelning med verksamhet i Stockholm, Malmö och Karlstad. Prövningsavdelningens huvuduppgift är att mönstra totalförsvarspliktiga och genomföra tester, undersökningar och urval för rekrytering till utbildningar och yrken med särskilda krav.

Rekryteringsmyndighetens huvudkontor ligger i Karlstad och har prövningsenheter i Malmö och Stockholm. Vi är i en expansiv fas och till vår prövningsenhet i Stockholm söker vi nu legitimerade läkare för anställning som överläkare. Anställningsomfattningen är heltid.

Vid prövningsenheterna arbetar överläkare, psykologer, sjuksköterskor och administratörer tillsammans med inskrivningshandläggare, säkerhetshandläggare och IT-handläggare. Vi har en kamratlig stämning och stor lojalitet mot våra medarbetare. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer att vara en viktig del i vår framtida resa.

Dina arbetsuppgifter
I arbetet som överläkare hos oss ansvarar du för medicinska undersökningar och bedömningar av totalförsvarspliktiga och dem som sökt utbildning eller anställning inom främst Försvarsmakten och Polismyndigheten eller hos någon av våra andra uppdragsgivare.

Du deltar också i myndighetens verksamhet på andra orter.

I din anställning ska du verka för jämställdhet och jämlikhet och förebygga att kollegor eller andra som kommer i kontakt med myndigheten utsätts för kränkande behandling.

Dina meriter och kvalifikationer

Arbetsuppgifterna kräver att du

 • är legitimerad läkare med legitimation som är utfärdad av Socialstyrelsen med specialistkompetens inom en klinisk specialitet som vi bedömer lämplig
 • har flerårig yrkeserfarenhet inom din specialitet

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss och därför ska du bland annat ha förmågan att förstå och agera utifrån myndighetens övergripande ansvar. Det är viktigt att du är självständig i din yrkesroll, kan göra egna bedömningar, ta beslut baserade på dessa och förmedla besked som är både positiva och negativa. Du ska också ha lätt för att samarbeta inom myndigheten och med representanter för våra uppdragsgivare.

Om oss
Rekryteringsmyndigheten bidrar till att vårt land har fred och säkerhet. Vi kallar, mönstrar och skriver in totalförsvarspliktiga till grundutbildning med värnplikt med stöd av lagen (1994:1809) om totalförsvarsplikt. Vi prövar och bedömer lämpligheten hos sökande till bland annat Försvarsmaktens övriga utbildningar, till polisutbildningen och officersprogrammet. Vi redovisar också totalförsvarets personal och för register över alla svenskar som är krigsplacerade.

Myndigheten är i en spännande expanderingsfas vilket innebär att vårt uppdrag och åtagande till samhället utökas. Detta innebär att vi anställer fler medarbetare samt utvecklar våra processer och metoder för på bästa sätt utföra vårt uppdrag.

Jämställdhet och mångfald är en tillgång för vår arbetsplats och vi välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan.

Anställningen
Anställningarna är tillsvidare men inleds med sex månaders provanställning. Du deltar också i myndighetens verksamhet på andra orter.

Anställningarna är säkerhetsklassade vilket innebär att vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med en anställning följer skyldighet att krigsplaceras.

Du söker anställningen via vår webbplats www.rekryteringsmyndigheten.se Bifoga CV och personligt brev, samt besvara ett antal frågor i samband med ansökan.

Vi svarar gärna på dina frågor
Vill du veta mer om arbetsuppgifterna är du välkommen att ringa chefssjuksköterska Kristina Olsson (åter efter semester den 31 juli). Fackliga företrädare är Adimir Muhic, Saco-S, och Jesper Nyberg, OFR/S. Du når samtliga på telefonnummer 0771-24 40 00.

Välkommen att söka senast den 25 augusti 2019
Rekryteringsmyndigheten har redan valt informationskanaler för den här rekryteringen.

 

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster

 • Arbetsgivare

  Rekryteringsmyndigheten

 • Stad

  Stockholm

 • Land

  Sverige

 • Publiceringsdatum

  2019-07-05

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier