Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Dalarna

Verksamhetschef till Kirurgkliniken- Region Dalarna, Falun

Publicerad 2019-07-05 09:38
Sista ansökningsdatum: 2019-09-01

Söker du ett spännande och utmanande arbete på en klinik i ständig utveckling och samtidigt vill utvecklas som ledare? Då kan jobbet som verksamhetschef på Kirurgkliniken i Falun vara rätt för dig! 

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Det innebär att du är delaktig i att driva och utveckla framtidens hälso-och sjukvård där kirurgin är en viktig del.


Arbetsuppgifter
Kliniken utgör ena halvan av Dalakirurgin, tillsammans med kirurgkliniken på Mora lasarett. Trots två självständiga kliniker har Dalakirurgin ett gemensamt uppdrag att i god samverkan möta och klara av nuvarande och framtida medicinska utveckling, krav på god tillgänglighet och ekonomiska utmaningar. 

I uppdraget ingår att utveckla samverkan och samarbetet inom kliniken, med kirurgin i Mora och med övriga opererande verksamheter i divisionen.

Kirurgkliniken i Falun bedriver högteknologisk kirurgi i ständig utveckling och utför cirka 3 500 operationer/år. Verksamheten består av tre mottagningar, en inskrivningsenhet och tre vårdavdelningar med totalt 64 vårdplatser och 290 medarbetare. Kliniken är indelade i sex olika team, övre- och nedre gastro, bröst-endokrin, plastik och urologi. Utöver detta vårdas även akuta sjukdoms- och olycksfall. 

Som verksamhetschef ska du leda utvecklingen av Kirurgkliniken utifrån ett helhetsperspektiv av hälso- och sjukvård med ansvar för att verksamheten uppfyller en hög vårdkvalité, patientsäkerhet och kostnadseffektivitet. 

Du ansvarar för att upprätthålla och vidareutveckla verksamhetens samlade kompetens och arbetssätt i överensstämmelse med kliniska behandlingsprinciper och i linje med ny forskning. 
Din vision är att verksamheten skall bedriva modern kirurgi i frontlinjen mot verksamhetens uppsatta mål. 
Verksamhetschefens uppgift är också att, tillsammans med medarbetarna och arbetstagarorganisationerna, skapa välfungerande enheter med en god, stimulerande och utvecklande arbetsmiljö. 

Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnade på fyra år med möjlighet till förlängning. Din grundanställning är tillsvidare, i en för grundkompetensen relevant befattning.

Kvalifikationer
Som verksamhetschef på Kirurgkliniken ska du ha, för tjänsten, en relevant högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 
Det är meriterande med chefs- och ledarskapserfarenhet från uppdrag av liknande karaktär och storleksordning samt erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation. Det är också meriterande med yrkesbakgrund och chefserfarenhet inom hälso- och sjukvården. 

Du är en god kommunikatör och har förmågan att leda genom andra för att skapa delaktighet, engagemang och förtroende hos medarbetarna. 
Kirurgkliniken är i ständig utveckling och ställer därför höga krav på dig att vara flexibel och din förmåga att samverka är betydande. 
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och referenser. 

Fackliga kontakter: 
Ledarna, ledarna.dalarna@ltdalarna.se 
Vårdförbundet, info.dalarna@vardforbundet.se 
Kommunal, kommunal.centralt@ltdalarna.se 
Vision, vision.falun@ltdalarna.se 
SACO. saco.dalarna@ltdalarna.se 
Dalarnas Läkarförbund, linda.karsberg@ltdalarna.se

Övrigt
Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Kirurgiska specialiteter, Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Dalarna

 • Stad

  Falun

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-09-01

 • Publiceringsdatum

  2019-07-05

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier