Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Kalmar län

Apotekare eller Receptarie med ansvar för läkemedelsförsörjning, Region Kalmar län

Publicerad 2019-07-26 12:27
Sista ansökningsdatum: 2019-09-01

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett brett och omväxlande arbete, där du är med och gör skillnad för vårdens verksamheter och regionens ekonomi. Du kommer att få en nyckelroll i Läkemedelssektionen där du ansvarar för regionens läkemedelsförsörjning, den dagliga driften inom läkemedelsservice på de tre sjukhusen och upphandling av läkemedel och läkemedelsnära produkter. Vidare ansvarar du för rutiner och riktlinjer, avvikelsehantering och kommunikation inom ditt område.

Arbetet innebär mycket kontakter såväl internt som externt, lokalt som nationellt, t.ex. med kollegor i andra regioner, läkemedelsansvariga/chefer i vården, myndigheter och avtalsparter såsom apotek och läkemedelsföretag.

Du jobbar självständigt, men i nära samarbete med Läkemedelssektionens övriga ca 20 medarbetare och vårdens verksamheter. Utifrån intresse och kvalifikationer/erfarenheter kan andra arbetsuppgifter inom Läkemedelssektionen bli aktuella, såsom kvalitetsuppföljning av läkemedelshantering, patientsäkerhetsarbete och/eller att vara sakkunnig för radiofarmaka- och dialystillverkning.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller receptarie och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården. Vi ser gärna att du har erfarenhet av läkemedelsförsörjning, -hantering och kvalitetsarbete, och har du dessutom erfarenhet av extemporetillverkning är det en fördel. Som person har du lätt att kommunicera och skapa kontakter. Du är bra på att förmedla information på ett pedagogiskt sätt, du är van att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Körkort är önskvärt.

Vår arbetsplats

Apotekare och receptarier är efterfrågade yrkesgrupper i vår region och ses som en självklar del i teamarbetet för en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning. Vi har idag en välfungerande verksamhet där våra uppdrag ständigt utvecklas. Vi sköter idag om läkemedelsförråden på så gott som alla avdelningar på de tre sjukhusen, och på ett flertal mottagningar. Vi sköter också om läkemedelsautomater och ansvarar för vätskevagnshanteringen. Du kommer att ingå i ett team av apotekare, receptarier och klinisk farmakolog inom regionens läkemedelssektion. Din placering kan vara i Kalmar, Oskarshamn eller Västervik.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet. Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

 • Arbetsgivare

  Region Kalmar län

 • Stad

  Kalmar

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-09-01

 • Publiceringsdatum

  2019-07-26

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier