Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Kalmar län

Klinisk apotekare till Region Kalmar län

Publicerad 2019-07-26 12:31
Sista ansökningsdatum: 2019-08-25

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett betydelsefullt och stimulerande arbete, där du är med och gör skillnad för både patienter och kollegor inom vården. Du får möjlighet att jobba självständigt, men har aldrig långt till stöd från hjälpsamma kollegor. Hos oss blir du del av en kompetent och inkluderande arbetsplats och våra insatser är mycket väl mottagna av de verksamheter vi jobbar mot.

Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av:

Kliniskt arbete i nära samverkan med läkare och andra professioner, exempelvis läkemedelsgenomgångar, information till patienter inom öppen och sluten vård och utbildningar till läkare och övrig vårdpersonal.

Medverkan i Läkemedelskommitténs arbete med t.ex. terapigruppsarbete och ordinationsmallar i journalsystemet.

Andra arbetsuppgifter inom Läkemedelssektionen kan också bli aktuella utifrån intresse och tidigare erfarenheter. 

Vi söker

Den kliniska farmacin utökas till vår stora glädje i regionen, och vi behöver därför stärka upp med en legitimerad apotekare eller motsvarande med placering på Länssjukhuset i Kalmar.

Som person har du lätt att kommunicera och skapa kontakter. Du är bra på att förmedla information på ett pedagogiskt sätt, du är van att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från patientnära arbete. Magisterexamen i klinisk farmaci är meriterande, men inget krav för att söka. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vår arbetsplats

Apotekare och receptarier är efterfrågade yrkesgrupper i vår region och ses som en självklar del i teamarbetet för en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning. Vi har idag en välfungerande verksamhet där våra uppdrag ständigt utvecklas. Patientnära arbete bedrivs idag främst mot geriatrik, psykiatri, medicin, ortopedi, hjärtsjukvård, reumatologmottagning och i viss mån primärvård. Vi bedriver också forskning på området i samarbete med Linnéuniversitetet. Du kommer att ingå i ett team av apotekare, receptarier och klinisk farmakolog inom regionens läkemedelssektion.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet. Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

 • Arbetsgivare

  Region Kalmar län

 • Stad

  Kalmar

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-08-25

 • Publiceringsdatum

  2019-07-26

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier