Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Stockholm

Medicinskt sakkunnig och rådgivare till Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Stockholm

Publicerad 2019-08-06 10:54
Sista ansökningsdatum: 2019-09-08

Är du läkare och vill medverka i arbetet med att utveckla den somatiska specialistvården i Region Stockholm?

Du kommer att arbeta på avdelningen för Somatisk specialistvård, som har i uppdrag att upphandla, utveckla och följa upp vården vid akutsjukhusen samt upphandlade specialister. Vi stödjer arbetet med evidensbaserad vård genom kunskapsstyrning och framtagande av kunskapsstöd till vårdgivarna. Avdelningen har en budget på ca 30 miljarder kronor och ca 60 medarbetare. På enheten Sjukhus och LOU arbetar vi med att utveckla och följa upp vårdavtal med regionens akutsjukhus och upphandlade specialister.

Arbetsuppgifter

Som medicinsk rådgivare deltar du i styrning och uppföljning med särskilt ansvar för kvalitet och patientsäkerhet. Utvecklingsarbete sker i dialog med vårdgivarna. Du arbetar tillsammans med avtalshandläggare och controller, och även självständigt med eget ansvar för att driva uppdragen framåt. Som medicinskt sakkunnig deltar du i förvaltningens övriga beställarverksamhet och kunskapsstyrande arbeten. I rollen ingår att planera och leda möten.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en politiskt styrd organisation för att nå regionens mål om tillgänglighet, valfrihet och kvalitet inom hälso- och sjukvården. Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter där du arbetar med helhetsperspektiv på systemnivå. Som medicinskt sakkunnig deltar du i förvaltningens sakkunnigorganisation och har kollegialt utbyte i förvaltningsläkarrådet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom någon av de somatiska specialiteterna, med mångårig arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av kvalitets- och patientsäkerhetsarbete. Du är van att arbeta utvecklingsorienterat. Du är snabb att se det väsentliga i olika sammanhang och har en mycket god förmåga att uttrycka dig sakligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du bidrar till gott samarbete såväl internt som med vårdgivare och andra externa parter.  Uppdraget kräver ansvarstagande, struktur, samarbetsförmåga och självständigt arbete. Du arbetar lösningsfokuserat och kan snabbt  orientera dig i nya förutsättningar. Det är därför en fördel om har erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, utvecklingsorienterad och resultatinriktad, med god problemlösningsförmåga. Du trivs med att arbeta i team och har lätt för att samarbeta och skapar ett konstruktivt klimat. Du kan arbeta med såväl långsiktiga strategier som med detaljer och brådskande frågor.  Du vill, med din kliniska erfarenhet, medverka i utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen "Sök tjänsten". Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

 • Arbetsgivare

  Region Stockholm

 • Stad

  Stockholm

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-09-08

 • Publiceringsdatum

  2019-08-06

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier