Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Västmanland

Verksamhetschef till Kvinnokliniken Västmanlands sjukhus, Västerås

Publicerad 2019-08-06 11:09
Sista ansökningsdatum: 2019-08-25

Som verksamhetschef leder och utvecklar du Kvinnokliniken utifrån uppsatta mål, vårdprocesser och ekonomiska ramar. Som chef har du frihet och ansvar att utveckla en effektiv, kvalitativ och attraktiv kvinnosjukvård, samt en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för dina medarbetare. Låter det intressant?

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.  

Arbetsuppgifter
De primära målsättningar som är prioriterade är att arbeta utvecklingsorienterat för att skapa nya arbetssätt, samt även att öka patientens delaktighet i vården. Målsättningen är att tillsammans med ledning- och personalgrupp utveckla arbetet på ett sätt som främjar klinikens framtida utveckling som till exempel;

 • Skapa effektiva vårdkedjor med värde för patienten,
 • Planering av nya akutsjukhuset
 • Optimerad kompetensbemanning och säkerställa kompetensöverföring
 • Stimulera forskning och utveckling
 • Skapa en organisation med tillit
 • Bidra till en fortsatt utveckling av mödrahälsovården
 • Vision 2030 – specialistsjukvårdens framtida utveckling

Som verksamhetschef rapporterar du direkt till sjukhusdirektören och ingår i dennes ledningsgrupp, vilket innebär att du kommer att vara engagerad i sjukhusens utveckling och resultat. Du ansvarar för klinikens samverkansgrupp tillika skyddskommitté och du för klinikens talan i samarbeten med primärvård och kommun, samt inom sjukhusledningen för Västmanlands sjukhus.

Om arbetsplatsen
Kvinnokliniken är länsövergripande och bedriver såväl obstetrisk som gynekologisk verksamhet. Antal årsarbetare är 255 st och omsättningen 270 miljoner kr. På Västmanlands sjukhus Västerås finns specialistmödravård, förlossningsvård, BB-vård samt amnings- och BB återbesöksverksamhet. Här finns även gynekologisk vårdavdelning med inriktning mot både benign – och malign gynekologisk kirurgi samt en dagavdelning för medicinsk och kirurgisk verksamhet, här ges också cytostatika. Kliniken har stor mottagningsverksamhet som inkluderar benign och malign gynekologi, fertilitetsverksamhet, urogynekologi, abortverksamhet samt avancerad preventivmedelsrådgivning (som ej kan omhändertas i primärvården) etc.

På Västmanlands sjukhus Köping finns en gynekologisk mottagning samt dagkirurgi. På Västmanlands sjukhus Fagersta bedrivs gynekologisk mottagningsverksamhet ett par dagar i månaden.

Kvalifikationer
Du har gedigen erfarenhet av medicinskt arbete, företrädesvis inom gynekologi eller annan inriktning som bedöms relevant för uppdraget. Vi ser det som meriterande om du har läkarexamen och erfarenhet av forskningsarbete. Du har ett dokumenterat gott ledarskap och goda referenser vad gäller det resultat du åstadkommit i tidigare uppdrag. Du har erfarenhet av att aktivt arbeta med förändring och utvecklingsarbete. Erfarenhet av att leda andra chefer ser vi som ett plus.

Du är, och vill vara, en synlig och närvarande ledare som genom öppenhet, dialog och tydlighet kan driva verksamheten framåt. Du fattar beslut utifrån ett helhetsperspektiv och ett strategiskt tänkande. Erfarenhet av att leda andra chefer ser vi som ett plus.

Du är intresserad av att främja tvärprofessionella samarbeten och att stärka samarbeten i team och du ser till att hålla dig uppdaterad med nationella och internationella trender som påverkar verksamheten.

Anställningsvillkor
Tillsvidare inom grundprofession, tidsbegränsat uppdrag som verksamhetschef under minst 4 år, heltid, tillträde enligt överenskommelse, lön enligt individuell överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 25 augusti 2019
I denna rekrytering samarbetar Region Västmanland med SOURCE. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Monica Landmark på 073-155 00 14, monica.landmark@source-executive.se eller Christine Perschon 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se. Samtliga kontaktpersoner inom Region Västmanland nås via 021-173000. Det finns också möjlighet att söka tjänsten via SOURCE hemsida www.source-executive.se

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm:

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner
Håkan Wittgren
Sjukhusdirektör

Liselott Sjöqvist
Bitr Sjukhuschef

Carolina Söderkvist Windahl
Kommunal

Dennis Johansson
Vision

Yvette Anderson
Läkarföreningen

Gunilla Schiölde
Psykologföreningen

Therese Olsson
Fysioterapeuterna

Cecilia Stoor
Vårdförbundet

Sandra Hamberg
SRAT

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Västmanland

 • Stad

  Västerås

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-08-25

 • Publiceringsdatum

  2019-08-06

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier