Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Specialistläkare/Överläkare inom oftalmologi – Strabism till Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Publicerad 2019-08-28 12:18
Sista ansökningsdatum: 2019-09-23

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonsjukvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du specialistläkare inom oftalmologi med intresse och erfarenhet av strabism? Tillsammans med över 50 läkarkollegor får du chansen att bedriva ögonsjukvård i toppklass med oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Om tjänsten
Strabismprocessen ansvarar för högspecialiserad vård med ett brett spektrum av strabismpatienter, både vuxna och barn. Vi tar hand om allt från konkomitant strabism till avancerade fall med cyklotorsion. Vi använder justerbar suturteknik och sklerala implantat samt utför strabismbehandling med botulinumtoxin.

Vi arbetar aktivt i processen med förbättringsarbeten och forskning. Hösten 2021 startar vi upp den nya ortoptistutbildningen i Göteborg.

Om dig
Du blir del av ett erfaret team med patienten i fokus och där samarbetsförmågan är en viktig egenskap. Vi värderar även flexibilitet och intresse för kvalitetsuppföljning och forskning. Du ställer dig positiv till att undervisa och sprida kunskap till både studenter och kollegor. För oss är det viktigt att ta tillvara på din kompetens och samtidigt ge dig goda möjligheter till fortbildning och att bedriva forskning/förbättringsarbeten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten.

Om verksamheten
Vi är en av Sveriges största ögonkliniker med över 250 medarbetare. Hos oss finns öppenvårdsmottagningar inom alla oftalmologins grenar, en stor akutverksamhet med flera parallella jourlinjer, egen vårdavdelning och operationsavdelning. Vi är det lilla sjukhuset i det stora.

Vår verksamhet är uppdelad i 14 olika processer/subspecialiteter där strabism är en av dem. I varje process finns medarbetare från olika yrkeskategorier (sjuksköterskor, optiker, ortoptister, kanslister, läkare, koordinatorer, undersköterskor och sekreterare), alla med hög kompetens inom området. I samtliga processer arbetar vi aktivt med utveckling och förbättring av arbetssätt och innovation. Vi arbetar för en hög patientsäkerhet, god vård och att vårdkvalitet ständigt förbättras. SU:s vision och ledord "tillsammans för och med patienten" finns med oss i vårt arbete.

Vill du utvecklas med oss? -Vi ser fram emot din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4746

Kontakt
Sektionschef Wolf Wonneberger , 076-234 47 07
Facklig företrädare
Saco, Alf Nyström , 031-343 09 49

Sista ansökningsdag 2019-09-23

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Ögonsjukdomar, Överläkare

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-09-23

 • Publiceringsdatum

  2019-08-28

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier