Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Sophiahemmet Rehab Center

Operativ Chef till Sophiahemmet Rehab Center, Stockholm

Publicerad 2019-10-08 10:20
Sista ansökningsdatum: 2019-10-25

Operativ Chef till Sophiahemmet Rehab Center

en framgångsrik verksamhet som vill fortsätta att utvecklas

Sophiahemmet Rehab Center söker en Operativ Chef till verksamheten i Stockholm. En kvalificerad ledarroll i en väl fungerande verksamhet med en hög andel legitimerade medarbetare. 

Om SRC
Sophiahemmet Rehab Center AB erbjuder tjänster inom tjänsteområdena Individ & Hälsa samt Organisation & Hälsa. SRC ansvarar för samtliga tjänsteleveranser inom Skandias Hälsoförsäkringar, Hälsokedjan och Skandia krisstöd. Syftet med verksamheten är att erbjuda flexibla kundanpassade arbetsmiljö- och hälsotjänster med högsta kvalitet och god tillgänglighet. Bolaget ägs till 50% vardera av Skandia respektive Sophiahemmet.

SRC är ett alternativ eller komplement till en traditionell Företagshälsovårdslösning vars tjänster fokuserar på det förebyggande arbetet inom arbetsmiljö och hälsa.

SRC levererar sina tjänster i hela landet och sysselsätter ca 150 kvalificerade personer inom yrkeskategorierna fysioterapeut, psykolog, arbetsterapeut, ergonom, specialistläkare, yrkeslivsplanerare samt administratör.

Hälften av de som jobbar med tjänsteleveransen är anställda vid SRCs enheter i Stockholm och Göteborg och resterande nära knutna genom underleverantörsnätverk.

Kvalitetsarbetet går som en röd tråd genom verksamheten och drivs genom ett strukturera kvalitetsledningssystem. SRC får höga värden i de Kund- och Klientnöjdhetsmätningar som regelbundet genomförs. Detta bidrar till att bibehålla och stärka de långsiktiga kundrelationerna samt skapar stolthet i verksamheten.   

Verksamheten är väletablerad och i mycket gott skick vilket skapar en fin plattform för vidare utveckling inom området organisations- och individrelaterat hälsosarbete. Tjänsteutveckling inom digitalisering kommer att vara ett prioriterat område för verksamheten framåt.

Om rollen
I rollen som Operativ Chef ansvarar du för verksamheten i Stockholm som är den enskilt största enheten inom SRC med ca 50 anställda medarbetare samt därtill minst lika många kollegor knutna genom leverantörsavtal.

Den operativa verksamheten är förlagd till två centralt belägna adresser i Stockholm City. Rollen omfattar fullt resultat- och personalansvar samt är en del av bolagets ledningsgrupp. Operativ Chef har åtta direktrapporterande medarbetare; fyra gruppchefer samt fyra administrativ personal.

I rollen ingår att på strategisk nivå, i nära samarbete med VD och övriga kollegor i ledningsgruppen, definiera affärsmål, vision och strategier för verksamheten utifrån styrelsens riktlinjer. Det är Operativ Chef som tillsammans med sina medarbetare omsätter dessa planer i en operativt framgångsrik vardag. Detta sker genom planering, uppföljning och ett verksamhetsnära ledarskap.

Som senior chef i organisationen sätts stor vikt vid att ledarskapet utövas med integritet och i linje med företagets värderingar. Kulturen inom SRC är professionell med en hög grad av humanism.

Tjänsten är på heltid med placering i Stockholm. Operativ Chef rapporterar till VD.

Vi söker
Till rollen söker vi i första hand en person som delar våra värderingar och passion för frågor som gäller proaktivt hälsoarbete

Du är en kvalitets- och resultatinriktad ledare med god förmåga att på ett lyhört sätt engagera och skapa förtroende i verksamheten. Du ser till helheten och har en lösningsorienterad inställning till utmaningar. Du har god kommunikativ förmåga och kan beskrivas som en modig person med integritet och kapacitet att lyfta andra i ditt ledarskap. Du har ett genuint intresse av att arbeta nära verksamheten och har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Troligtvis har du en yrkesmässig bakgrund som chef och ledare inom hälsorelaterad verksamhet som t ex Företagshälsovård, Stressmottagning, Rehabiliteringsmedicin, Vårdcentral eller liknande. Det är meriterande med erfarenhet och kompetens inom området försäkringsmedicin men inget formellt krav.

Du har erfarenhet av resultat-, budget- och personalansvar samt är van att leda genom underställda chefer. Ledningsgruppserfarenhet är meriterande.

Du har akademisk examen och helst legitimation från något av socialstyrelsens reglerade yrkesområden.

Ansök
I den här rekryteringen har SRC valt att samarbeta med Constatera. Vid frågor kontakta gärna rekryteringskonsult/Partner Peter Palmqvist, 070 570 82 82. Ansök snarast, dock senast den 25 oktober, genom att skicka in CV och ansökningsbrev via länken. Annonsen finns tillgänglig tills tjänsten är tillsatt. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!


Sophiahemmet Rahab Center (SRC) tillhandahåller kvalificerade tjänster inom Individ & Hälsa och Organisation & Hälsa. Vi arbetar på individ-, grupp- och organisationsnivå med arbetslivsinriktade insatser och utredningar, med psykologstöd och samtalsterapi inom konflikthantering och krisstöd.

www.sophiahemmetrehabcenter.se

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster, Rehabilitering

 • Arbetsgivare

  Sophiahemmet Rehab Center

 • Stad

  Stockholm

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-10-25

 • Publiceringsdatum

  2019-10-08

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier