Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Uppsala

Biträdande smittskyddsläkare till Region Uppsala

Publicerad 2019-10-18 14:31
Sista ansökningsdatum: 2019-12-17

Referensnr RK34/2019
Sista ansökan 2019-12-17
Förvaltning Regionkontoret
Arbetsplats Smittskydd

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12?000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet
Hälso- och sjukvårdsavdelningen vid Regionkontoret stödjer den politiska ledningen så att målen och inriktningen för hälso- och sjukvården uppnås till nytta för invånare och patienter.

Smittskyddsenheten är en del av Hälso- och sjukvårdsavdelningen och arbetar för att förebygga och minska spridningen av smittsamma sjukdomar till och mellan människor i Uppsala län. Detta sker genom epidemiologisk övervakning, smittspårning, utbrottshantering, information och utbildning. I enhetens uppdrag ingår myndighetsutövning enligt smittskyddslagen. Strama och STI-samordnaren i Region Uppsala är en del av smittskyddsenheten.

Ditt uppdrag
Som vår biträdande smittskyddsläkare är du smittskyddsläkaren behjälplig i alla delar av smittskyddsarbetet. Med ett brett uppdrag och ett stort kontaktnät såväl inom länet som nationellt kommer du arbeta med de flesta frågor som är aktuella inom smittskyddet.

Arbetsområdet spänner över hela fältet av smittskyddslagens sjukdomar och för vissa områden kommer du efter överenskommelse att vara den som är operativt ansvarig. I arbetsuppgifterna ingår även utvecklingsarbete samt att medverka i olika utbildningsinsatser.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom infektionssjukdomar, klinisk bakteriologi eller klinisk virologi och med flerårig erfarenhet från specialistområdet.
Har du erfarenhet inom smittskyddsområdet är det meriterande liksom erfarenhet av epidemiologiskt arbete, forskning och arbete med folkhälsa samt erfarenhet inom vaccinationsområdet.

Du uttrycker dig väl på både svenska och engelska i både tal och skrift, har goda kunskaper i Office programmen och god datorvana liksom körkort för personbil. Du arbetar gärna nätverksbaserat och är van att arbeta i politiskt styrda organisationer.

Då vi är en liten arbetsgrupp kommer vi att lägga stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Anställningen är på deltid 75 % tillsvidare. Sex månaders provtjänstgöring kan bli aktuellt. Tillträde enligt överenksommelse.
Arbetsplatsen är belägen på Uppsala Science Park, Dag Hammarskjölds väg 60 i Uppsala. Det är för närvarande 12 medarbetare som arbetar vid enheten. 8 personer på smittskyddsenheten samt 4 personer på strama.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?
För frågor kontakta:
Helena Palmgren, biträdande smittskyddsläkare 018-611 92 20, 073-866 49 75
Bodil Ardung, enhetschef/smittskyddssjuksköterska 018-611 92 21, 0703-76 76 70
Facklig företrädare nås via växeln tel. 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök till jobbet som Biträdande smittskyddsläkare, ref nr RK34/2019.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster

 • Arbetsgivare

  Region Uppsala

 • Stad

  Uppsala

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-12-17

 • Publiceringsdatum

  2019-10-18

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier