Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Verksamhetschef till Ortopediska kliniken, Region Östergötland

Publicerad 2019-10-22 16:03
Sista ansökningsdatum: 2019-11-22

Centrum för Kirurgi, Ortopedi och Cancervård, CKOC, bedriver länsövergripande sjukvård i Östergötland samt regionsjukvård i sydöstra sjukvårdsregionen. I uppdraget ligger även att bedriva och stimulera till forskning, utveckling och utbildning. Inom CKOC bedrivs verksamhet inom ortopedi, kirurgi, urologi, onkologi, hematologi samt lungmedicin.

Vi söker nu en verksamhetschef som vill delta i det fortsatta arbetet med att utveckla dagens såväl som morgondagens ortopediska specialistsjukvård. Verksamhetschefen spelar en mycket viktig roll i att göra kliniken än mer konkurrenskraftig och attraktiv för nuvarande och kommande medarbetare.Brinner du för att leda, förbättra och utveckla den ortopediska verksamheten? Har du en utvecklingsvilja, trivs med att implementera nya idéer och föredrar att arbeta i team? Då vill du bli en av oss.
Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsplatsbeskrivning
Vid Ortopediska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping diagnostiseras, behandlas och vårdas patienter med akuta och kroniska problem i rörelseapparaten. Kliniken har ca 170 medarbetare. Den består av två vårdavdelningar med för närvarande 30 vårdplatser. Sex av vårdplatserna tillhör en särskild studentavdelning där studenter i slutet av sin utbildning vårdar patienter under handledning. Vid kliniken bedrivs också rehabiliterings- och mottagningsverksamhet. Kliniken har en tydlig inriktning mot den högspecialiserade vården och driver många forskningsprojekt.

Universitetssjukhuset har ett nära samarbete med Medicinska fakulteten på Linköpings Universitet. Linköping är en expansiv stad som har många verksamheter och företag kopplade till Universitetet. Det geografiskt centrala läget i Östergötland gör att Linköping är lätt att ta sig till antingen med bil, tåg och flyg.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef har du ett direkt personalansvar för klinikens läkarchef, överläkare och 5 vårdenhets-/enhetschefer.  Du leder utifrån ett processorienterat arbetssätt vilket bl.a. innebär att ansvara för verksamhetsutveckling, ekonomi, kvalitet, patientsäkerhet samt arbetsmiljö. Din uppgift är även att stimulera till fortsatt forskning och utveckling inom det ortopediska området. Som verksamhetschef har Du ett sidledsansvar såväl inom som utom centrumet samt i regionen.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är läkare samt har tidigare ledarskapserfarenhet inom sjukvårdsområdet. Är du ortoped är det meriterande. Har du disputerat inom relevant område samt genomgått någon form av ledarskapsutbildning ses även det som meriterande. Vidare är det meriterande med erfarenhet av att leda genom andra chefer samt i en forskningsintensiv verksamhet.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid dina personliga ledaregenskaper där vi gärna ser att du har en förmåga att samordna grupper, leda och motivera andra personer. Som ledare visar du omdöme, arbetar för att skapa engagemang och delaktighet samt har en god förmåga att samarbeta, lyssna och kommunicera på ett tydligt sätt. Du tänker strategiskt och ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Som person är du även trygg, stabil och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.    

Anställning och information
Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. I grunden har du en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Tf Centrumchef Reidar Källström, reidar.kallstrom@regionostergotland.se

Fackliga företrädare för Läkarföreningen är Bo Tillander, bo.tillander@regionostergotland.se eller Maria Furemo, maria.furemo@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 22 november 2019. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.
 
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
 
Region Östergötland

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Linköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-11-22

 • Publiceringsdatum

  2019-10-22

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier