Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Stockholms Läns Sjukvårdsområde

Disputerad legitimerad läkare, gärna psykiatriker till Stockholms Läns Sjukvårdsområde

Publicerad 2019-11-04 15:43
Sista ansökningsdatum: 2019-12-15

Vill du som läkare vara med och verka för en bättre psykisk hälsa?

Enheten för psykisk hälsa på Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) söker nu en disputerad legitimerad läkare, gärna psykiatriker. Tjänsten erbjuder möjlighet till specialistutbildning i socialmedicin.


Om CES:
Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) är en del av Region Stockholm. Vi bidrar till en god och jämlik hälsa för befolkningen i Stockholms län genom kunskapsutveckling och kunskapsspridning. CES tillhör verksamhetsområdet forskning, utveckling och utbildning (FoUU) inom Stockholms läns sjukvårdsområde, och har cirka 100 medarbetare. Vi är i en expansiv fas, och har ett växande uppdrag att förmedla rön om folkhälsa till beslutsfattare och allmänhet. Hos oss arbetar du i en internationell miljö nära akademin. Våra lokaler ligger i Hagastaden, Stockholms centrum för forskning och företagande inom life science.

Om enheten för psykisk hälsa:
Enheten för psykisk hälsa ansvarar för kartläggningen av psykisk hälsa och psykiatrisk vård i länet. Med utgångspunkt i register och andra undersökningar rapporterar vi om utvecklingen av psykisk hälsa över tid och dess fördelning mellan olika sociodemografiska grupper och geografiska områden. Vi undersöker också orsaker till och konsekvenser av olika typer av psykisk ohälsa. En annan viktig del i vårt arbete är utvärderingar och analyser av vårdkonsumtion för att säkerställa en god och jämlik vård.

På enheten arbetar vi också med utveckling och stöd till implementering av hälsofrämjande och förebyggande insatser. Vi är engagerade i arbetet kring tidiga interventioner inom första linjens vård vid psykisk ohälsa, liksom i det preventiva och hälsofrämjande arbetet inom särskilt barnhälsovården. Här bidrar vi med kunskapsöversikter, anpassar och utvärderar metoder och ger stöd till implementering av evidensbaserade insatser.

I dag består enheten för psykisk hälsa av tolv medarbetare med kompletterande kompetenser: tre statistiker, två epidemiologer, tre psykologer, en beteendevetare, en överläkare och två folkhälsovetare. Vi sitter helt blandat med anställda från Karolinska institutet och har exempelvis tillgång till regelbundna forskningsseminarier. Det bidrar till att CES produkter håller samma höga nivå som inom akademin, och att verksamheterna korsbefruktar varandra.

Om tjänsten:
Nu söker vi dig som är disputerad legitimerad läkare för att förstärka den epidemiologiska delen av vår verksamhet. Du ska leda projekt där registerdata och enkätdata används för deskriptiva studier av psykisk hälsa, psykisk ohälsa och psykiatriska tillstånd samt för studier om orsaker till och konsekvenser av de olika tillstånden. I arbetet ingår projektplanering, ansvar för datasammanställningar, planering av analyser tillsammans med statistiker, tolkning och presentation av data. Att bidra med underlag om hur vården för psykisk ohälsa ser ut i dag och uppföljningar för att lägga grunden för det framtida omhändertagandet är också en del av dina arbetsuppgifter. I jobbet ingår även att presentera resultat för olika målgrupper, exempelvis politiker, samt kontakter med media.

I tjänsten ingår möjlighet till eget forskningsarbete. Dessutom erbjuder vi en specialistutbildning i socialmedicin med kurser och randplaceringar.

Dina kvalifikationer:
Du har, eller ska inom en snar framtid, disputera(t) inom epidemiologi eller annat närliggande ämne och är legitimerad läkare. Avancerade kunskaper inom kvantitativ metod är ett krav, och specialistkompetens inom psykiatri är meriterande. Svenska är vårt arbetsspråk, och det är ett krav att du kan formulera dig väl i både tal och skrift. Goda kunskaper i engelska är meriterande.

Personliga egenskaper:
Det är viktigt att tycka om att tala och skriva, att kunna extrahera det viktiga och att kunna föra ut resultaten. Tjänsten kräver att du kan ta ledning och känner engagemang för vård- och samhällsfrågor.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning heltid som läkare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysning om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Christina Dalman tel. 0722426892

Övrig information:
Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Vi tillämpar registerkontroll före beslut om anställning. 

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Psykiatriska specialiteter

 • Arbetsgivare

  Stockholms Läns Sjukvårdsområde

 • Stad

  Stockholm

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-12-15

 • Publiceringsdatum

  2019-11-04

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier