Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Västra Götalandsregionen

Specialist-/överläkare med barnkompetens till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg

Publicerad 2019-11-08 09:26
Sista ansökningsdatum: 2019-11-28

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, An/Op/Iva Sahlgrenska

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Välkommen till Sveriges största samlade Anestesi -och Intensivvårdsklinik, Verksamhetsområde Anestesi, Operation, Intensivvård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, på Sahlgrenskatomten (AOIS)

Vi bedriver högspecialiserad vård inom ett flertal områden, även i hybridmiljö. Läkarna är indelade i fyra sektioner som är tätt förlänkade med ett gemensamt joursystem: Sektionen för intensivvård, Sektionen för specialoperation, Sektionen för perioperativ medicin samt Sektionen för forskning, utbildning, kvalitet och patientsäkerhet. Verksamheten har totalt cirka 570 medarbetare varav ett 60-tal specialistläkare och ett 30-tal ST-läkare.

Totalt 40 operationssalar fördelar sig på åtta operationsavdelningar. Vi har en gemensam preoperativ mottagning, tre postoperativa enheter, varav en Barn-UVA och en postoperativ intensivvårdsavdelning (PIVA) samt två intensivvårdsavdelningar (CIVA/NIVA). Barn kan postoperativt vårdas på samtliga dessa enheter.

I uppdraget ingår även totalt ca 1800 barnanestesier per år varav ett hundratal barn mellan 3 mån och 1 års ålder som genomgår kraniofaciala-, läpp-käk-gomspalt-, handkirurgiska-, ÖNH- och neurokirurgiska ingrepp. Även interventioner i hybridmiljö förekommer.

AOI på Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver forskning, utveckling och undervisning i tätt samarbete med Sahlgrenska Akademin.

Utöver ett mångfacetterat arbete i en dynamisk miljö erbjuder vi individuell introduktion, möjlighet till kompetensutveckling inom området och forskningsuppdrag.

Om arbetsuppgifter
Som specialist-/överläkare med barnkompetens kommer du ingår i verksamhetens barngrupp. Tillsammans arbetar ni för ett högkvalitativt omhändertagande av barn i hela AOI:s verksamhet med fokus på anestesin för plastikkirurgi, handkirurgi, ÖNH och neurokirurgi inom Sektionen för Specialoperation.

Handledning och undervisning för specialistkollegor ingår så väl som för ST-läkare.

Jourtjänstgöring ingår och läkarschemat läggs 4 ggr per år. Vi använder Medinet som schemaläggningsverktyg.

Om kvalifikationer
Vi söker en legitimerad läkare med specialistutbildning i anestesi och intensivvård. Du har några års erfarenhet och god vana av barnanestesi från tre månaders ålder. Det är meriterande om du har subspecialisering inom barnanestesi och intensivvård, har genomgått SSAI:s program för barnanestesi och barnintensivvård och har vana av att arbeta i hybridmiljö.

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och vill utveckla verksamheten och enheten framåt. Du bidrar till ett gott samarbetsklimat inom och mellan enheterna och trivs med att arbeta i tvärprofessionella team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Referensnummer 2019/6037

Kontakt
Sektionschef, Martin Hubrich , 070-615 75 84
Facklig företrädare
SACO/Läkarförbundet, Ingrid Stubelius, 031-3428077

Sista ansökningsdag 2019-11-28

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Barn, Överläkare

 • Arbetsgivare

  Västra Götalandsregionen

 • Stad

  Göteborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-11-28

 • Publiceringsdatum

  2019-11-08

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier