Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Västmanland

Region Västmanland söker Docent/överläkare till Medicinkliniken, Västerås

Publicerad 2019-11-13 15:24
Sista ansökningsdatum: 2019-12-18

Är du kliniker och forskare? Vill du utveckla klinisk forskning vid en stor, välfungerande Medicinklinik? Vill du samtidigt nyttja och utveckla din kliniska kompetens? Då är detta något för dig!

Arbetsuppgifter

Som överläkare och docent vid Medicinkliniken kommer du att arbeta 25% med forskning och 75% i klinisk verksamhet. Som docent blir en huvuduppgift att bygga upp en aktiv forskargrupp inom kliniken inklusive handledning av våra doktorander. Som kliniker arbetar du på en av våra sektioner med patientbesök på mottagning, konsultverksamhet och ansvar för inneliggande patienter på tillhörande avdelning. Utifrån din erfarenhet kommer du även delta i vårt akutmedicinska uppdrag med tillhörande jourverksamhet.

Om arbetsplatsen
På Västmanlands sjukhus Västerås finner du en stor Medicinklinik som bedriver högspecialiserad vård inom samtliga internmedicinska specialiteter samt neurologi. Vårdkvaliteten är hög inom flera områden vilket återspeglas bl a i toppresultat i flera nationella kvalitetsregister. Kliniken är uppdelad på sektioner med tillhörande avdelningar, mottagningar och dagvård: Akutmedicinska sektionen, Hjärtsektionen, Endokrinsektionen, Njurmedicinska sektionen, Gastroenterologisektionen, Lungsektionen, Hematologisektionen samt Stroke- och neurologisektionen. Vårt fokus är högkvalitativ evidensbaserad vård och kontinuerlig kompetensutveckling av klinikens medarbetare. Vi bedriver ett ständigt pågående förbättringsarbete inom arbetsmiljö med syfte att skapa en hälsofrämjande arbetsplats. Kliniken bedriver undervisning av medicine kandidater, ca 30 AT-läkare/år och vi utbildar för närvarande drygt 20 ST-läkare inom internmedicin och neurologi. Vi har en omvittnat god utbildningsmiljö med bra resultat vid bl a SPUR-granskning. Vi får även återkommande lovord för trevlig stämning och kollegialitet vid kliniken.

Vi har idag nio disputerade läkare och några aktiva forskare/doktorander. Flera av våra yngre kollegor visar intresse för forskning och ett par läkare är i uppstart för att bli doktorander. Vår närmsta samarbetspartner och stöd i att bygga en forskningsvänlig klinik är Centrum för Klinisk Forskning, som är knutna till Uppsala Universitet. Nu går vi in i en ny fas där vi stärker den akademiska kompetensen lokalt, i samarbete med CKF. Utöver att rekrytera en docentkompetent kliniker får vi förmånen att lokalt disponera och styra forskningsmedel till lämpliga projekt. Målen är att på några års sikt få fler forskningsaktiva kollegor, bidra till ökad kompetens, vårdkvalitet och en ännu mer mångsidig klinik att verka vid.

Västerås är en stad som utvecklats mycket under de senaste decennierna. Här finns fina bostadsområden vid Mälarens strand, ett stort utbud av friluftsliv, sportaktiviteter och kulturliv, med goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och kringliggande städer runt Mälaren.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är docent och specialist inom neurologi eller internmedicin och/eller någon av dess grenspecialiteter. Klinisk erfarenhet inom medicinsk akutverksamhet är meriterande. Du är en aktiv forskare som brinner för att handleda våra yngre doktorander och våra forskningsintresserade kollegor. Vi ser gärna att du har ett etablerat regionalt/nationellt nätverk inom ditt forskningsområde. Pedagogiska meriter och ledarerfarenhet är också något vi värdesätter.

Som person lägger du tid, energi och engagemang i ditt arbete. Du är trygg, nyfiken, modig och vågar både ta och stå för beslut. Du har mycket lätt för att samarbeta och Du har en god förmåga att skapa relationer och att kommunicera med medarbetare, patienter och samarbetspartners. Du ser också möjligheter i förändringar och kan lätt anpassa dig till nya omständigheter. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid. Jourtjänstgöring ingår.

Tillträde: efter överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan senast 18 december 2019 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm:

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.


Kontaktpersoner

Milena Sundstedt
Verksamhetschef Medicinkliniken
021-17 37 04
milena.sundstedt@regionvastmanland.se

Kent Nilsson
Verksamhetschef CKF
021-17 32 54

Alexander Krig
Läkarföreningen
021-17 30 00 (vxl)
Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Överläkare

 • Arbetsgivare

  Region Västmanland

 • Stad

  Västerås

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2019-12-18

 • Publiceringsdatum

  2019-11-13

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!