Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Skåne

Region Skåne söker Överläkare/specialistläkare till Neurologsektionen i Helsingborg

Publicerad 2019-11-26 14:27
Sista ansökningsdatum: 2020-01-07

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Neurologisektionen på Helsingborgs lasarett ansvarar för neurologisk öppen- och slutenvård för patienter i första hand från lasarettets primära upptagningsområde. Vi ansvarar också för att driva Neurologikursen på Läkarprogrammet, Lunds universitet för 24 studenter per termin.

Slutenvården bedrivs på nybyggd Neuro-Stroke avdelning med en övervakningsenhet med 5 telemetriplatser och 17 enkelrumsplatser. Akut strokevård är den dominerande verksamheten på avdelningen där i övrigt alla neurologiska tillstånd som kräver slutenvård hanteras. Till avdelningen har vi knutet team för tidig hemgång och rehab i hemmet.

Öppenvård bedrivs på mottagning inkluderande dagvårdenhet med 5 platser för exempelvis läkemedelsbehandling. Vård för MS, Parkinson, EP, ALS, TC bedrivs teambaserat där teamansvariga läkare tillsammans med fyra mottagningssjuksköterskor har en central roll. Både öppen- och slutenvård är välbemannade med arbets- och fysioterapeuter och med god tillgång till logoped, dietist och kurator. På lasarettet finns röntgenavdelning med 24/7 möjlighet till CT, CT-angio, och MR Neurofys lab på kontorstid och IVA med kontinuerlig EEG-övervakning.

Utbildningsuppdraget innefattar kursansvar och teoretisk och klinisk utbildning av läkarstudenter. Under 6 veckor/termin handleder vi studenterna under deras kliniska placering på avdelning och mottagning. De flesta av oss deltar också i den case-baserade undervisningen.

Vi som ansvarar för vården och utbildningsuppdraget är en sammansvetsad, kunnig och prestigelös grupp läkare, 8 överläkare, (varav 2 docenter, 1 med dr,) 1 specialistläkare och 3 ST-läkare. Förutom öppen och slutenvårdsplacering bemannar vi konsultlinje kontorstid. Vårt jouruppdrag består i att helgdagar ronda vår avdelning 09-16.

Då lasarettet är ett utbildningssjukhus ses mycket positivt på forskning. Lasarettet har från Region Skåne tilldelade medel för att underlätta vägen från disputerad till docentur för läkare aktiva inom läkarutbildningen. Det finns också betydande externa fonder för forskning knuten till Helsingborgs lasarett.

Vi planerar nu att på Neuro-strokeavdelningen expandera från två till tre läkarteam och behöver därför stärka vår bemanning med ytterligare en specialistläkare/överläkare.

Arbetsuppgifter

Som överläkare/specialistläkare kommer du att arbeta både med öppen- och slutenvård, i vår konsultlinje och delta i vår helgjourslinje. I öppenvården finns möjlighet att fokusera på profilområde. Du kommer att kunna delta i klinisk handledning och utbildning av läkarstudenter och erbjudas utbildning för det. Du kommer att ha möjlighet att delta i den uppdragsforskning, akademiskt drivna forskning vi deltar i och egen forskning kommer att stöttas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialist i neurologi med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Det är meriterande om du har några års arbete som specialist, gärna med undervisnings- och forsknings-erfarenhet. Vi tror att du som söker är ambitiös, initiativrik, prestigelös och vill arbeta med ett brett spektrum av neurologiska sjukdomar omgiven av kunniga kollegor i en arbetsmässigt och socialt stimulerande miljö.

I den här processen använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-07

Referensnummer: A917611

Välkommen att söka genom att:

 • Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Anders Lundgren, Medicinsk enhetschef 042-40 61 626

Facklig företrädare

Maria Macek, Läkarförbundet 042-40 61 657

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Skånes sjukhus nordväst är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar med cirka 3 700 medarbetare främst på sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm, men även i Landskrona och Trelleborg. Verksamheten omfattar hälso- och sjukvård, forskning och utbildning. På Helsingborgs lasarett bedriver vi akutverksamhet dygnet runt. Här genomförs både akuta och planerade operationer. På lasarettet finns både förlossning och neonatalvård och de flesta internmedicinska specialiteterna är representerade. I Ängelholm bedriver vi närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård. Här genomförs planerade operationer, bland annat inom ortopedi. Välkommen!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Neurologi, Överläkare

 • Arbetsgivare

  Region Skåne

 • Stad

  Helsingborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-01-07

 • Publiceringsdatum

  2019-11-26

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!