Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Region Östergötland söker Verksamhetschef, Thorax-kärlkliniken

Publicerad 2019-11-28 16:32
Sista ansökningsdatum: 2020-01-02

Vill du vara med och utveckla vård i världsklass? Just nu söker Thorax-kärlkliniken en ny verksamhetschef.

Thorax-Kärlkliniken på Universitetssjukhuset i Linköping omfattar thoraxkirurgi, thoraxanestesi och -intensivvård samt kärlkirurgi. Här utförs bland annat högspecialiserad kärlkirurgi samt kirurgisk behandling, inklusive postoperativt omhändertagande av sjukdomar i bröstkorgen, hjärtat och lungorna. Forskning och undervisning ingår som viktiga uppdrag. Vi behandlar huvudsakligen patienter från Sydöstra sjukvårdsregionen.

Sedan länge arbetar vi processorienterat i nära samarbete med kardiologi, fysiologi och radiologi, även på ”Seldingerenheten” som samlar 7 laboratorier för kateterburna åtgärder. Kliniken har cirka 235 medarbetare.

Inom thoraxkirurgi utförs årligen cirka 850 hjärtoperationer och 300 lungoperationer samt avancerat cirkulationsunderstöd. Thoraxintensivavdelningen hanterar förutom thorax- och kärlkirurgiska patienter även intensivvårdskrävande kardiologiska patienter. Inom kärlkirurgi utförs cirka 850 åtgärder. Kliniken har operationsavdelning, intensivvårdsavdelning, uppvakningsavdelning, vårdavdelningar och kärlmottagningar i Linköping och Norrköping.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som tillsammans med medarbetare vill leda och utveckla en högspecialiserad verksamhet med höga kvalitetskrav. Uppdraget innebär ett samlat ansvar för vård, forskning och undervisning och därmed för medicinsk- och omvårdnadskvalitet, tillgänglighet, utveckling, ekonomi samt medarbetare och arbetsmiljö.  

Du leder processorienterat mot tydliga mål och arbetar nära medarbetarna med systematiskt förbättringsarbete. Målet är att ge och vidareutveckla vård med hög nationell och internationell kvalitet, tillgänglighet och patientdelaktighet på ett kostnadseffektivt sätt. Du rapporterar till centrumchef och ingår från 2020 i Hjärtcentrums (HC) ledningsgrupp. Du tar förutom för din klinik även ansvar för helheten gentemot angränsande verksamheter såväl inom som utom HC. 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig med chefs-och ledarerfarenhet från sjukvårdande verksamhet. Du har relevant utbildning på högskolenivå och gedigen erfarenhet från högspecialiserad och forskningsintensiv verksamhet. Erfarenhet av att leda förändrings-/förbättringsarbete är en förutsättning för uppdraget som verksamhetschef. Kunskaper i ekonomi och organisationsutveckling är meriterande. Professionell meritering samt forsknings- och undervisningserfarenhet vägs in i bedömningen.

Personliga egenskaper
Du trivs i rollen att leda och stimuleras av att bidra till framgångsrikt forsknings- och utvecklingsarbete. Tjänsten kräver att du är bra på att skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen samt stödja arbetsprocesser där olika professioner ingår i samverkan runt patienten. Vi söker dig som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har god strategisk förmåga, är en god förebild i organisationen och stödjer medarbetarna och verksamhetens utveckling utifrån uppdrag och mål. Du har ett strukturerat arbetssätt och ser en utmaning i att utveckla arbetsmetoder och rutiner. Vidare har du en god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och information
Tjänsten är ett tidsbegränsat chefsförordnade med tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Tillförordnad produktionsenhetschef Martin Magnusson, 010-103 15 58 eller 070-246 12 31.

Facklig företrädare:
Läkarföreningen Henrik Hultkvist, henrik.hultkvist@regionostergotland.se
Kommunal Pia Karlsson, pia.g.karlsson@regionostergotland.se
Vårdförbundet Helena Ekros, helena.Ekros@regionostergotland.se
SACO Anders Svensson, anders.s.svensson@regionostergotland.se
Vision Sofie Blom, sofie.blom@regionostergotland.se 

För att ta del av klinikens verksamhetsplan, var god kontakta någon av ovanstående kontaktpersoner.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 2 januari 2020. Vi arbetar med löpande urval, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU-direkt 010-103 60 00, under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Linköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-01-02

 • Publiceringsdatum

  2019-11-28

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Nyhets- och redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61
Sara Heyman 073-558 66 71

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!