Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Skåne

Överläkare/Specialistläkare i lungsjukdomar till VO specialiserad medicin, Region Skåne

Publicerad 2020-01-07 15:35
Sista ansökningsdatum: 2020-01-28

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Blivande lungläkarkollega!

Vi hälsar dig välkommen till en mycket trivsam arbetsmiljö. Vid Lung- och allergisektionen på Helsingborgs lasarett pågår ett kontinuerligt utvecklingsarbete där du får möjlighet att arbeta med engagerade kollegor. Patientfokus och samarbete mellan yrkeskategorier präglar vår verksamhet. Vårt upptagningsområde omfattar nordvästra Skåne med cirka 250 000 invånare.

Du kommer att arbeta tillsammans med fyra erfarna dubbelspecialister i internmedicin och lungsjukdomar varav två även har specialistkompetens i allergologi. Sedan 2019 har vi två nyblivna specialister i internmedicin som kommer fortsätta sina ST i lungsjukdomar och ytterligare en ST-läkare i internmedicin kommer påbörja sin ST i lungsjukdomar 2021.

Lung- och allergisektionen är en del av verksamhetsområde (VO) specialiserad medicin. I verksamhetsområdet ingår även övriga internmedicinska grenspecialiteter, infektionssjukdomar, reumatologi och neurologi. Vår sektion deltar i undervisningen för termin sex på läkarprogrammet. Vi har på sjukhuset en nyrenoverad vårdavdelning för lungmedicinska patienter med övervägande enkelrum. Vid Lung- och allergimottagningen har vi öppenvårdsmottagning och genomför här även diagnostiska och terapeutiska ingrepp.

Vid vår mottagning finns syrgassjuksköterska och vi har sjuksköterskebaserad rökavvänjningsmottagning samt sjuksköterskor med specialintresse i allergisjukdomar. Vi har sjukgymnast och arbetsterapeut anslutna till sektionen och även KOL-rehab. Vi har en omfattande sjuksköterskebaserad mottagning.

Arbetsuppgifter
Vi har nu möjlighet att välkomna dig som överläkare alternativt specialistläkare till oss på Lung- och allergisektionen vid Helsingborgs lasarett. 

Vi arbetar omväxlande på vår vårdavdelning och i öppenvården på Lung- och allergimottagningen och några av oss deltar i den internmedicinska bakjourslinjen. Vid vår mottagning utreder och behandlar vi patienter som speglar ett brett lungmedicinskt spektrum. Vi gör här thoracocenteser, bronkoskopier och EBUS med mera. Vi har en väl inarbetad SVF-process för våra lungcancerpatienter där samarbete mellan läkare, kontaktsjuksköterska och koordinator är en förutsättning för god medicinsk kvalitet och omvårdnad.

Lung- och allergimottagningen ligger i nära anslutning till Onkologiska behandlingsenheten där vi läkare ansvarar för den medicinska behandlingen av lungcancer. Vi har nära samarbete med Thoraxkirurgiska kliniken och Onkologiska kliniken vid Skånes universitetssjukhus i Lund, inkluderat multidisciplinära lungonkologiska konferenser.

I vår allergologiska verksamhet utreder vi patienter med luftvägsallergi, läkemedelsreaktioner, födoämnesreaktion, astma och insektsallergi. Vi genomför läkemedelsprovokationer och ger allergenspecifik immunterapi. Vi samarbetar här med två kollegor från ÖNH-kliniken.

Om du har specialkunskap eller ett särskilt intresseområde inom lungsjukdomar, allergologi eller undervisning försöker vi ta tillvara det för din och vår gemensamma utveckling. Vi har sedan flera år EBUS som rutinundersökning och om du har intresse finns möjlighet att utveckla denna verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och specialistkompetens i lungsjukdomar. Vi ser gärna att du även har specialistkompetens i internmedicin. 

För tjänsten krävs språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi tillämpar i denna rekrytering löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2020-01-28
Referensnummer: A925307

Välkommen att söka genom att:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktpersoner

Sven-Erik Olsson, Överläkare, Läkarchef VO Specialiserad Medicin 042-406 14 79

Rolf Rosin, Medicinsk enhetschef 042-406 34 71 0702045336

Facklig företrädare
Malin Ankardal, Sveriges läkarförbund 042-406 32 31

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. 

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Skånes sjukhus nordväst är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar med cirka 3 700 medarbetare främst på sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm, men även i Landskrona och Trelleborg. Verksamheten omfattar hälso- och sjukvård, forskning och utbildning. På Helsingborgs lasarett bedriver vi akutverksamhet dygnet runt. Här genomförs både akuta och planerade operationer. På lasarettet finns både förlossning och neonatalvård och de flesta internmedicinska specialiteterna är representerade. I Ängelholm bedriver vi närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård. Här genomförs planerade operationer, bland annat inom ortopedi. Välkommen!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Lungsjukdomar, Överläkare

 • Arbetsgivare

  Region Skåne

 • Stad

  Helsingborg

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-01-28

 • Publiceringsdatum

  2020-01-07

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Redaktionschef:
Åsa Uhlin 076-626 96 62

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Våra seminarier