Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Dalarna

Region Dalarna söker Specialistläkare i allmänpsykiatri- missbruksvård, Falun

Publicerad 2020-01-16 13:22
Sista ansökningsdatum: 2020-02-29

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!


Arbetsuppgifter

Allmänpsykiatriska kliniken (APK) står nu inför den spännande utmaningen att expandera missbruks/beroendevården inom ramen för de nya uppdrag verksamheten fått inom skapandet av ett beroendecentrum. Är du läkare och vill vara med i utvecklingen av vår verksamhet?

APK Falun & Säter har ett länsövergripande uppdrag inom vuxenpsykiatrin, med ansvarar för psykiatrisk akutvård, slutenvård, missbruks- och beroendevård samt specialistvård för patienter med ätstörningar. Kliniken har verksamhet både i Falun och Säter.

Verksamheten har under hösten startat en tillnyktringsenhet om 4 vårdplatser i anslutning till Avd 65 (där patienter omhändertagna enligt LOB ges medicinsk övervakning och vård). Tillsammans med LARO mottagningen utgör dessa enheter Beroendecentrum.
APK har ett rekryteringsbehov av en specialistläkare i allmänpsykiatri och gärna med erfarenhet och kunskap kring missbruk och beroende.

Vi söker dig som vill arbeta på Beroendecentrum i Falun där tjänsten kan delas mellan slutenvården avdelning 65 med tillhörande beroendeakutmottagning specialiserad på abstinensvård och LARO mottagningen med substutionsbehandling för opiatmissbrukare. Hela kliniken är bemannad med erfaren omvårdnadspersonal och det finns särskilda vårdsamordnare som ansvarar för samordningen med öppenvård och kommun, och konsultativt finns tillgång till både kurator, arbetsterapeut och psykolog.
På kliniken pågår även ett spännande forskningsprojekt "KBT i vårdkedjan" där patienter erbjuds psykologisk behandling som komplement till övrig vård- och behandling.
Uppdraget som överläkare på en psykiatrisk avdelning/enhet innebär ett övergripande medicinskt ansvar för planering och behandling av patienterna. I tjänsten ingår primär- och bakjour. I Falun ansvarar dessutom överläkare för konsulter på lasarettet.

Är du den läkare vi söker intresserad av att arbeta 50-100% med möjlighet till visst distansarbete. Välkommen med din ansökan, så finner vi tillsammans en flexibel lösning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i allmänpsykiatri och har klinisk erfarenhet från arbete inom vuxenpsykiatrin. Meriterande om du har erfarenhet och kunskap från missbruks/beroendevården.
Andra viktiga kännetecken som värderas är god samarbets- och kommunikationsförmåga, samt bred kompetens inom psykiatriområdet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Allmänmedicin

 • Arbetsgivare

  Region Dalarna

 • Stad

  Falun

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-02-29

 • Publiceringsdatum

  2020-01-16

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Redaktionschef:
Åsa Uhlin 076-626 96 62

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier