Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Göteborgs universitet

Forskningssjuksköterska med placering i Malmö

Publicerad 2020-02-12 10:20
Sista ansökningsdatum: 2020-03-09
Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en forskningssjuksköterska, med placering vid sektionen för fysiologi, i Malmö/Lund som kommer att spela en viktig roll i två nydanande studier om diabetes.

Den första studien är ett EU-projekt där vi för första gången i världen kommer att testa personanpassad behandling mot typ 2-diabetes. I ANDIS-registret i Region Skåne har vi funnit att det finns olika grupper av patienter med typ 2-diabetes. Vi kommer nu att undersöka hur effekten av diabetesläkemedel skiljer sig mellan patienter från de olika grupperna. Resultaten kan öppna upp ett helt nytt sätt att behandla personer med typ 2-diabetes mer specifikt, utifrån varje persons sjukdomsbild.

Den andra studien syftar till att vetenskapligt utvärdera ett nytt Internetbaserat Hälso- och livsstilsverktyg. Verktyget har tagits fram i en gemensam satsning mellan akademin och sjukvården och tar ett helhetsgrepp kring hälsa och typ 2-diabetes utifrån WHOs olika sätt att se på hälsa. Studien har pågått under tre år med mycket goda initiala resultat och med stort engagemang från patienterna. Patienterna använder verktyget i vardagen och vi utvärderar effekten på hälsan, levnadsvanorna och diabeteshanteringen genom frågeformulär och blodprovstagning. Målet är att verktyget ska bli en nationell och på sikt också internationell plattform för prevention och behandling av typ 2-diabetes.

De studier vi driver är i den absoluta forskningsfronten både vad gäller medicinska och livsstilsmässiga aspekter av typ 2-diabetes. Nya studier kommer att startas efterhand, och bland annat kommer vi framöver att undersöka hur stress och tarmfloran påverkar diabetessjukdomen. Du kommer att spela en viktig roll både i planeringen och det praktiska genomförandet av våra studier.

Du blir anställd vid Göteborgs universitet, som finansierar studierna, men de genomförs rent praktiskt vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö/Lund, eftersom studiedeltagarna till stor del rekryteras från det skånska ANDIS-registret. Din arbetsplats kommer att vara på Clinical Research Centre, sjukhusområdet i Malmö.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta nära ansvarig prövare och forskare Anders Rosengren samt forskargruppens studiekoordinator och övriga forskare. Du kommer att ha ett helhetsansvar för hela studieprocessen. Detta innebär patientrekrytering, provtagning, provhantering, administration och uppföljning efter patientbesök. Anställningen innebär också att tillsammans med ansvarig prövare och studiekoordinator ständigt förbättra våra studier samt lägga upp och designa nya forskningsstudier.

Internetverktyget utvecklas ständigt baserat på deltagarnas synpunkter och insamlade data. Det gör projektet väldigt dynamiskt och ger dig goda möjligheter att utveckla dina färdigheter och kunskaper inom en rad olika områden. Nya arbetsuppgifter kan tillkomma efterhand som nya studierna genomförs.

Kvalifikationer

Sökande ska vara legitimerad sjuksköterska. Distriktssköterska med diabeteskompetens är ett plus men utgör inget krav. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta. Det sociala samspelet med studiedeltagarna är oerhört viktigt. Vi söker en person som är engagerad, prestigelös och har ett öppet och empatiskt förhållningssätt mot både studiedeltagare och kollegor. Arbetsuppgifterna är varierande och du måste därför vara flexibel för att hjälpa till där det behövs men samtidigt kunna arbeta självständigt och ha en helhetsblick. Du bör vara mycket noggrann och strukturerad. Tjänsten kommer att innebära stora möjligheter för dig att utvecklas i och med att du förutom de dagliga praktiska arbetsuppgifterna också involveras i studiedesign, återkoppling kring forskningsresultat och vidareutveckling av Internetverkyget och övriga studier. Tidigare erfarenhet av klinisk forskning utgör inget krav.

Du måste ha mycket god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska, och i tjänsten ingår att ha kontakt med studiedeltagare fysiskt samt via epost eller telefon. 

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, 100% med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Anders Rosengren, tfn; 0705-316704, e-post; anders.rosengren@gu.se eller universitetslektor Lars-Gunnar Pettersson, tfn;031-786 35 07, e-post; lars-gunnar.pettersson@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om legitimation bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-03-09

Diarienummer: 
PAR 2020/183
Arbetsform: 
Tillsvidareanställning
Placering: 
Inst för neurovetenskap och fysiologi
Sista ansökningsdag: 
2020-03-09

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Sjukskötersketjänster

 • Arbetsgivare

  Göteborgs universitet

 • Stad

  Malmö

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-03-09

 • Publiceringsdatum

  2020-02-12

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Redaktionschef:
Åsa Uhlin 076-626 96 62

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier