Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Psykiatriker tillika medicinskt ledningsansvarig läkare till Kris- och traumamottagningen vid Flyktingmedicinskt centrum

Publicerad 2020-02-14 16:35
Sista ansökningsdatum: 2020-03-31

Flyktingmedicinskt centrum är en länsövergripande verksamhet inom Region Östergötland. Här bedrivs kliniskt arbete, kunskapsförmedling samt utvecklingsarbete kring migration, asyltidens förlopp och påfrestningar samt psykisk ohälsa relaterat till krig, flykt, tortyr och förföljelse. FMC består av tre delar; Kris- och traumamottagning, Hälsokommunikatörer samt Medicinsk mottagning för nyanlända. Huvudverksamheten är förlagd i Norrköping. Kris- och Traumamottagningen (KoT) är en specialistmottagning som tar emot personer som drabbats av psykisk ohälsa till följd av krig, flykt, tortyr eller förföljelse. För bedömning och samtalsbehandling tar vi emot asylsökande och personer med permanent uppehållstillstånd som har utvecklat traumarelaterade besvär. Vi arbetar med såväl barn, ungdomar, vuxna och familjer. Vi bedriver även kunskapsförmedling samt utvecklingsarbete kring mottagningens specifika arbetsområde. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har -Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Arbetsbeskrivning
Du arbetar med utredning och diagnostik, medicinsk behandling och uppföljning. Inom kris- och traumamottagningen finns stor variation i arbete och ett välfungerande tvärprofessionellt teamarbete med psykologer, psykoterapeuter, kuratorer och fysioterapeut. Som medicinskt ledningsansvarig överläkare, MLA, arbetar du med att säkerställa att enhetens patienter får en god, jämlik och kvalitetssäker vård.  Du ingår i ledningsgruppen och förväntas bidra till verksamhetens kontinuerliga utvecklingsarbete. Vi arbetar aktivt med kunskapsutveckling i olika former, har ett nära samarbete med liknande verksamheter i landet och strävar efter ett aktivt kunskapsutbyte. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och till forskning.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i allmän psykiatri. Vi ser väldigt positivt på om du har intresse för och kunskap om trauma och traumabehandling.  Har du tidigare arbetat med människor som utsatts för krigstrauma eller tortyr är det meriterande. Vi förväntar oss intresse för olika kulturer och ett transkulturellt perspektiv. Då du ska kommunicera med kollegor, patienter, närstående, samarbetspartner och övriga samhällsaktörer är det angeläget att du har goda svenska språkkunskaper i såväl tal som skrift. Eftersom vi möter människor från hela världen och oftast arbetar via tolk, ser vi positivt på om du behärskar något mer språk än svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som med ett utpräglat positivt synsätt på arbetet får saker att hända. Du har en stark lagkänsla och god social kompetens som hjälper dig och teamet att nå de fastställda målen. Du har med din ödmjukhet och respekt för andra en god förmåga att kommunicera och samverka med såväl interna som externa samarbetspartners. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du är en naturlig ledare som skapar engagemang och delaktighet. För att bli framgångsrik i tjänsten krävs det att du har ett genuint intresse för utveckling av verksamheten, forsknings- och utbildningsfrågor. Du har vana att jobba i tvärprofessionella team. Du vågar utmana invanda mönster, ser till helheten och agerar långsiktigt. Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete där vården av patienten är i fokus. Det är angeläget att du kontinuerligt håller dig uppdaterad inom ditt kunskapsområde och är en kunskapsresurs/konsult för andra yrkeskategorier. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för denna tjänst.

Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi är flexibla vad gäller tjänstgöringsgrad som kan anpassas efter dina förutsättningar. Du har en grundanställning som överläkare/specialist , uppdraget som MLA ges på årsbasis. Tillträde sker enligt överenskommelse. Placeringen kommer att vara på Flyktingmedicinskt centrum, Slottsgatan 116 i Norrköping.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Roberto Felizia, 010-104 27 04.

Facklig företrädare för läkarförbundet är Ileana Ahlman, 010-104 27 72.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 31 mars 2020Du ansöker genom att registrera ditt intresse online. Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare.

https://www.regionostergotland.se/contentassets/
85189580cf4e4021a605b7f44a1e72f8/meritsammanstallning
_for_lakare---2015.docx

Denna ska vidimeras. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer [20200151]. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster, Psykiatriska specialiteter

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Norrköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-03-31

 • Publiceringsdatum

  2020-02-14

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Redaktionschef:
Åsa Uhlin 076-626 96 62

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier