Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Halland

Överläkare i lungmedicin till Medicinmottagningen i Kungsbacka, Region Halland

Publicerad 2020-02-26 14:42
Sista ansökningsdatum: 2020-04-09

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Medicinmottagningen i Kungsbacka består av specialistmottagningar inom lungmedicin, allergologi, kardiologi, diabetologi & endokrinologi, hematologi och neurologi. På mottagningen finns också dagsjukvård. Vårt mål är att erbjuda en personcentrerad vård där patientens vårdbehov är utgångspunkten för vårt arbete. Vi arbetar i multiprofessionella team tillsammans med våra patienter.

Kungsbacka är en av Sveriges mest expansiva kommuner med drygt 80000 invånare.

Hallands sjukhus Kungsbacka erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Inom sjukhuset finns mottagningar för medicinska specialiteter, öro- , näs- och hals, kirurgi, ortopedi, urologi, ögon, mödravård, gynekologi, barn och röntgen. Vidare finns en vårdavdelning för palliativ vård samt geriatrisk rehabilitering. Operationsavdelningen har huvudsakligen dagkirurgisk inriktning.

Om arbetet
Lungmottagningen bygger på teamarbete med läkare, sjuksköterska, BMA och medicinsk sekreterare. Du kommer att ha egen självständig mottagning med ytterst god möjlighet att uppnå kontinuitet i vårdkontakten. I lungteamet, liksom på hela medicinmottagningen, erbjuder vi en arbetsplats med stora möjligheter att utveckla såväl verksamheten som dig själv.

I dagsläget bemannas mottagningen av 1 lungsköterska, 1 BMA (2 deltider) samt 1 läkare (2 deltider) samt läkarsekreterare. Rekrytering av ytterligare 1 heltids lungsköterska pågår.

De patientgrupper vi i huvudsak utreder och behandlar är: KOL, interstitiella lungsjukdomar, där idiopatisk lungfibros är största undergruppen, lungsarkoidos samt bronkiektasiproblem av olika genes. En mindre del utgörs av dyspneutredning samt konsultbedömningar avseende lungfunktion exv inför operation, cordaronebehandling, etc. I uppdraget ingår att vara lungkonsult för norra Halland per telefon samt ronda på Hallands sjukhus Varberg 1-2 dagar i veckan växelvis med kollega.

På lungmottagningen finns idag statisk och dynamisk spirometri, Co-diff, FENO, egen blodgasmaskin samt utrustning för 6 min gångtest. Sjukhuset erbjuder god tillgång till radiologi och mottagningens organisation medger god och nära kontakt med övriga specialistområden. Det finns välfungerande rutiner vad gäller provtagning samt andningsfysiologiska tester inför besök.

I och med denna expansion med rekrytering av både läkare och sköterska finns möjlighet att påverka dels upplägg av verksamhet samt i viss mån patientkategorier

Om dig
Vi söker dig som är specialist i lungmedicin med erfarenhet från lungmedicinsk vård och mottagningsarbete, gärna med några års erfarenhet av självständigt arbete. Du bör ha en bred lungmedicinsk erfarenhet, gärna med astma-KOL och andra kroniska lungsjukdomar. Du bör vara beslutskompetent, noggrann och ha intresse av forsknings- och utvecklingsarbete.

För att lyckas i rollen behöver du tycka om att arbeta med och för människor. Du är bra på att se helheten och tycker om att samarbeta och ser teamet som en betydelsefull del i ditt arbete. Då du kommer att ha mycket egen mottagning ser vi även att du är en stabil och trygg person som är tydlig i din kommunikation till patienter och anhöriga, men även till det egna teamet och dem, som vi samarbetar med.

Då våra patienter ofta är äldre och flera är multisjuka ska du ha lätt för att bygga upp och bibehålla förtroendefulla vårdrelationer med både patienter och närstående. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar bland annat för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är "Halland ­ – bästa livsplatsen" och vi har kommit en bra bit på vägen. Välkommen att följa med oss på vår resa!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/180
Kontakt Eva Ellegård, Läkarchef, 035 - 13 48 00 (vxl)
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via växeln, 035 - 13 48 00 (vxl)
Publicerat 2020-02-25
Sista ansökningsdag 2020-04-09

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Halland

 • Arbetsgivare

  Region Halland

 • Stad

  Kungsbacka

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-04-09

 • Publiceringsdatum

  2020-02-26

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Redaktionschef:
Åsa Uhlin 076-626 96 62

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier