Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Halland

Smittskyddsläkare sökes till Regionkontoret, Region Halland

Publicerad 2020-03-09 16:29
Sista ansökningsdatum: 2020-04-05

Har du lust att tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare leda och vara med att ge befolkningen i vår region god service och hjälp i smittskyddsfrågor? Är du lyhörd, nytänkande och har framåtanda? Vill du vara vårt ansikte utåt? Vill du tillsammans vidareutveckla vårt arbete? Då är du välkommen att söka tjänsten som smittskyddsläkare i Halland! Här ges du möjlighet att arbeta både aktivt och förebyggande med flertalet sjukdomar som lyder under smittskyddslagen.

Smittskydd Halland är en enhet bestående av smittskyddsläkare, biträdande smittskyddsläkare, två smittskyddssjuksköterskor och en administrativ assistent. Tillsammans har de en bred medicinsk, epidemiologisk, juridisk och beteendevetenskaplig kompetens inom smittskyddsområdet.

Smittskyddsläkaren ansvarar för att planera, organisera och leda smittskyddet inom Regionen. Smittskyddsläkaren bevakar löpande det epidemiologiska läget och verkar för att adekvata förebyggande smittskyddsåtgärder vidtas. Stor vikt läggs på stöd till och samverkan med hälso- och sjukvården, kommunerna och andra aktörer i deras smittskyddsarbete. I smittskyddsläkarens uppdrag ingår också utåtriktad verksamhet i ett brett kontaktnät med flertalet samhällsfunktioner, inkluderande allmänhet och media.

Nuvarande smittskyddsläkare går i pension sommaren 2020 och vi söker nu en ersättare.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som tillsammans med ett välfungerande team av erfarna medarbetare med spetskompetens inom smittskydd vill leda smittskyddsarbetet i Region Halland. Arbetet är långsiktigt och strategiskt, samtidigt som beslut kan behöva fattas och genomföras snabbt. Kommunikation och nätverkande är en stor del av arbetet som innefattar arbete med både aktuella smittskyddsfrågor, antibiotikaresistens och vaccinationer.

I uppdraget ingår att vara ordförande i Strama Halland, Terapigrupp Vacciner och Terapigrupp Infektioner i Halland.

Verksamheten arbetar över hela regionen och utgår från Halmstad. Regionala och nationella resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom infektionssjukdomar eller klinisk mikrobiologi (bakteriologi/virologi) och med flerårig erfarenhet av specialistområdet. Om du även har smittskyddserfarenhet så är det en merit. Goda kunskaper i Officepaketet är ett krav.

Intresse, kunskap och tidigare praktisk erfarenhet inom smittskydd, infektionsepidemiologi eller folkhälsoarbete är meriterande, liksom erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation. Du är en god ledare och har tidigare ledarerfarenhet. Du är kommunikativ, strategisk och är bra på att skapa ett brett kontaktnät samt att kommunicera med såväl vårdpersonal och allmänhet som med media. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar bland annat för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är "Halland – bästa livsplatsen" och vi har kommit en bra bit på vägen. Välkommen att följa med oss på vår resa!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Ref. nr. 2020/213

Kontakt
Jeanette Törnqvist, tf verksamhetschef 0729-85 25 26

Facklig företrädare

Kontakta HR-partner Anna Arnskill 0721-55 27 49

Publicerat
2020-03-05
Sista ansökningsdag 2020-04-05

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster

 • Arbetsgivare

  Region Halland

 • Stad

  Halmstad

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-04-05

 • Publiceringsdatum

  2020-03-09

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Redaktionschef:
Åsa Uhlin 076-626 96 62

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier