Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Karolinska Universitetssjukhuset

Legitimerad läkare till Hörsel och Balansrubbningar, Karolinska

Publicerad 2020-03-24 13:55
Sista ansökningsdatum: 2020-04-24
Möjlighet att pröva på specialiteten Hörsel- och Balansrubbningar vid Sveriges största enhet för detta område. Verksamheten ingår i Medicinsk Enhet Öron-, näsa- hals, hörsel och balans, Tema Akut- och Reparativ Medicin vid Karolinska Universitetssjukhuset.


Vi erbjuder

Hörsel- och Balans har egen mottagningsverksamhet med inriktning mot diagnostik i Huddinge/Solna samt habilitering/rehabilitering på Rosenlunds sjukhus. Den medicinska, kirurgiska, tekniska, pedagogiska och psykosociala hörselvården är således samlad hos en vårdgivare, Karolinska Universitetssjukhuset.

Vi arbetar i team där flera olika professioner bidrar med sin kompetens till ett helhetsperspektiv vid ofta långvarig funktionsnedsättning. Vi har ett nära samarbete med otokirurger och hörselimplantatverksamheten. Inom Hörsel- och Balans möts teknik och medicin i utveckling av diagnostik och behandling.

Karolinskas nya verksamhetsmodell har genomgått stora förändringar, vilket delvis har brutit upp tidigare klinikstrukturer. Hörsel- och balans utgör en av tre sektioner inom en medicinsk enhet Öron, Näsa, Hals, Hörsel och Balans.

Om tjänsten
Vikariat som underläkare under perioden 2020-05-13 – 2021-05-12.

Du kommer att arbeta med utredning av hörsel- och balansrubbningar samt uppföljning och behandling av dessa tillstånd hos barn och vuxna. Du kommer att delta i läkarronder, fallkonferenser, röntgenronder och annan fortbildning tillsammans med övriga läkare inom hörsel och balansverksamheten. Många möten sker via länk då vi är lokaliserade till tre olika sjukhus. Kommunikationerna mellan dessa enheter är dock goda, dels med kommunala färdmedel och speciell personalbuss. Verksamhetens fördelning geografiskt mellan olika sjukhus är idag inte helt klar pga pågående byggprojekt. 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare med viss erfarenhet inom Öron- näs- och halssjukdomar, och/eller Hörsel- och balansrubbningar.

Vi söker dig som är intresserad av området hörsel- och balans omfattande diagnostik, rehabilitering, utveckling och forskning.

Vi söker dig som har lätt att arbeta i tvärprofessionella team med andra yrkeskategorier. Stor vikt läggs vid förmåga att samarbeta, skapa goda relationer och ett gott klimat för samverkan internt och externt.

Du har vilja, intresse och engagemang att lära nytt och har en helhetssyn på patienten. Du är noggrann, ansvarstagande och flexibel.

Du är lyhörd, har god kommunikationsförmåga, intresserad av ny kunskap och har lätt att dela med dig av dina kunskaper och är aktiv vid teamkonferenser och ronder.

Du är en god ambassadör för våra värderingar: ansvar, medmänsklighet och helhetssyn.

Kvalifikationer
Krav: Svensk läkarlegitimation. Minst ett års erfarenhet inom öron- näsa och halssjukdomar. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. God samarbetsförmåga.

Meriterande: Forskningserfarenhet inom hörsel- och balansrubbningar eller närliggande områden, särskilt doktorsexamen är meriterande.

Undervisnings och/eller handledarmeriter. Klinisk erfarenhet inom önh, neurologi, neurofysiologi, pediatrik eller allmänmedicin.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Svenska läkarlegitimation
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall) 
- Bevis om medicine doktorsexamen  
- Bevis om docentur  

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Akut och reparativ medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron-näsa-hals och hörsel och balans, samt Transplantation), två omvårdnadsområden (Solna respektive Huddinge) samt en vårdadministrativ enhet. Vårt arbete inom forskning och utbildning innefattar både medicinska och omvårdnads ämnen och sker i samarbete med Karolinska Institutet och andra utomstående aktörer. Grundutbildningsuppdraget är en stor och viktig del av verksamheten. Tema ARM är långt framme inom området verksamhetsförlagd utbildning (VFU). 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!  

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Läkartjänster

 • Arbetsgivare

  Karolinska Universitetssjukhuset

 • Stad

  Stockholm

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-04-24

 • Publiceringsdatum

  2020-03-24

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Redaktionschef:
Åsa Uhlin 076-626 96 62

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier