Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS)

Nationell koordinator för HFS-nätverket

Publicerad 2020-05-19 15:39
Sista ansökningsdatum: 2020-06-30

Arbetsplatsbeskrivning
Det svenska nätverket för Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS) etablerades 1996, och är en del av det internationella nätverket Health Promoting Hospitals and Health services (HPH). Detta initierades av WHO 1993 med mål att utveckla en mer proaktiv hälso- och sjukvård som bättre kan möta samhällets behov. Det internationella nätverket omfattar idag ca 600 medlemmar i Europa, Asien och Australien.

Nätverkets vision är en god och jämlik hälsa och vårt mål är att utveckla förebyggande och hälsofrämjande insatser för patienter, skapa en hälsofrämjande arbetsmiljö för medarbetarna, stärka förbyggande och hälsofrämjande insatser till befolkningen och genom detta bidra till en effektivare och mänskligare hälsooch sjukvård.

Besök gärna vår hemsida www.hfsnatverket.se för mer information.

Arbetsbeskrivning
Som nationell koordinator är du arbetsledare för nätverkets sekretariat och genomför beslut fattade av nätverkets presidium (som består av representanter för alla medlemmar) och presidieutskott. Dina huvudsakliga arbetsområden omfattar att driva frågor för en hälsofrämjande hälso- och sjukvård, skapa förutsättningar för kunskapsutbyte, lärande och utvecklingsarbete i vårt land samt utveckla och upprätthålla kontakter och samarbete med beslutsfattare och andra aktörer i Sverige samt med det internationella HPH-nätverket. Tjänsten som koordinator är knuten till sekretariatet som är placerat i Region Östergötland.

Kvalifikationer
Vi söker dig med erfarenhet av hälsofrämjande och förebyggande arbete i hälso-och sjukvården i ledande position. Kompetens inom socialmedicin, folkhälsovetenskap eller motsvarande är meriterande. Vi ser gärna att du är läkare.

Du har ett genuint intresse av att bidra till utvecklingen av en jämlik och hälsofrämjande hälso-och sjukvård, en vilja att driva utvecklingsfrågor liksom att motivera och entusiasmera ledare. Du har ett utvecklat kontaktnät med tillgång till nätverk och plattformar där frågor om jämlik hälsa och jämlik vård drivs. Du har erfarenhet av arbetsledning och av att driva och utveckla administrativa processer samt en god förmåga att motivera och entusiasmera dina medarbetare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tjänsten är på två år med möjlighet till förlängning.
Omfattning: Ca 25 %. Exakt omfattning enligt överenskommelse.
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2020-06-30
Välkommen att söka genom att mejla infohfsnatverket@regionostergotland.se

För mer information kontakta:
Ralph Harlid, ordförande Presidieutskottet telefon: 070 816 31 00
Lovisa Karlsson, Biträdande nationell koordinator telefon: 073 094 76 53

Lön
Individuell lönesättning tillämpas

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

 • Arbetsgivare

  Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS)

 • Stad

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-06-30

 • Publiceringsdatum

  2020-05-19

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nominera till Guldpillret 2020

Nominera till Athenapriset 2020!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Nyhetschef:
Jens Krey 070-735 16 61

Teamledare nyheter:
Linda Berglund 073 558 66 66

 

 

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier