Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Kalmar län

Avdelningschef till Kirurgavdelning, Västerviks sjukhus

Publicerad 2020-05-20 11:13
Sista ansökningsdatum: 2020-06-21

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en roll som avdelningschef i en dynamisk välfungerande verksamhet på kirurgkliniken i Västervik. Du kommer där att leda kompetenta medarbetare på vårdavdelning 2 och vara en viktig del i kirurgklinikens verksamhet.

Rollen som avdelningschef innebär att du leder och fördelar arbetet på avdelningen, har ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö samt följer upp mål och resultat. I rollen ingår personalansvar för 25 medarbetare som arbetar som sjuksköterskor och undersköterskor.

Du är en del av klinikens ledningsgrupp, underställd verksamhetschefen och har nära samverkan med klinikens andra 3 chefer.

Som chef hos oss får du tillgång till olika forum för dialog och stöd i ditt ledarskap. HR, controller och verksamhetsutvecklare finns kopplade till kliniken och stöttar dig konsultativt med de frågor du ställs inför. Kompetensen hos våra chefer och ledare är av avgörande betydelse för resultaten och fortlöpande kompetensutveckling planeras efter verksamhetens behov. Vi erbjuder en rad interna chefsutbildningar. 

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, exempelvis sjuksköterska. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Chefserfarenhet, deltagande i Regionens traineeutbildning för blivande chefer eller annan motsvarande ledarutbildning är önskvärt.

Ditt chefskap ska vila på Region Kalmar läns värdegrund och vision för ett friskare, tryggare och rikare liv. Vi vill att du ska ha ett tydligt ledarskap som kännetecknas av en tillit till medarbetarnas engagemang och vilja att ta ansvar. I vår organisation är öppenhet, kunnighet och engagemang viktiga grundstenar.

Till denna tjänst söker vi en chef med förmåga att skapa goda relationer, samarbeta samt främja och utveckla medarbetarnas idéer och ge dem den information, motivation, trygghet och det stöd som de behöver.

Du är drivande och vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap.

Anställningsform

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vår arbetsplats

Kirurgkliniken är en av Västerviks sjukhus kärnverksamheter och bedriver en bred verksamhet inom allmän kirurgi med fullt akutkirurgiskt uppdrag. Kirurgkliniken är en av de största klinikerna vid Västerviks sjukhus och består av två vårdavdelningar, en mottagning samt endoskopimottagning. Här bedrivs både kirurgisk och urologisk vård. Vården bedrivs av ca 120 kunniga och engagerade medarbetare, och präglas av tillgänglighet och bra resultat som redovisas öppet i tillämpliga kvalitetsregister.

På avdelning 2 finns bredden inom kirurgi vilket innefattar allt från akut omhändertagande till vård i livets slutskede. På avdelningen ligger fokus på kirurgi inom övre- och nedre buk samt inneliggandeöron-näsa- hals patienter. Avdelningen har 16 vårdplatser och bedriver även viss mottagningsverksamhet i form av bland annat såromläggningar.

Läs mer om att leva och bo i Västervik 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer: 2020/235
Placering/enhet: Västerviks sjukhus
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningstid: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid 100
Tillträde: Efter överenskommelse
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Ansök senast: 2020-06-21

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Kirurgiska specialiteter, Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Kalmar län

 • Stad

  Västervik

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-06-21

 • Publiceringsdatum

  2020-05-20

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nominera till Guldpillret 2020

Nominera till Athenapriset 2020!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Nyhetschef:
Jens Krey 070-735 16 61

Teamledare nyheter:
Linda Berglund 073 558 66 66

 

 

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier