Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Verksamhetschef till Barn- och ungdomskliniken, Region Östergötland

Publicerad 2020-06-12 14:27
Sista ansökningsdatum: 2020-08-16

Barn- och kvinnocentrum är ett länsövergripande centrum inom Region Östergötland. Barn- och ungdomssjukvården sker på två kliniker, dels vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping och dels vid Universitetssjukhuset i Linköping och Lasarettet i Motala. Klinikerna har ansvar för  akutsjukvård, neonatalvård, barncancer och kroniska sjukdomar både på sjukhus i öppen och slutenvård samt i hemsjukvård för barnen i länet och för vissa grupper regionalt och nationellt. Barnsjukvården i länet arbetar för att ge en modern och evidensbaserad vård för barnets och familjens bästa. På enheterna bedrivs omfattande forskning och utbildning i nära samverkan med Linköpings Universitet.

Barn och ungdomskliniken på Vrinnevisjukhuset söker en verksamhetschef som vill vara med och forma framtidens barnsjukvård på en välfungerande barnklinik som expanderar och flyttar i nya lokaler.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef blir ditt uppdrag att skapa barn och ungdomssjukvård med högsta kvalitet och säkerhet på ett effektivt sätt. För detta behövs systematiska förbättringsarbeten från patient- och processperspektiv. Med dig har du cirka 150 skickliga och högt motiverade medarbetare. Du har ett verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar samt strategiskt ansvar att driva utvecklingsarbete på övergripande verksamhetsnivå och för barnsjukvården regionalt. Du ingår i ledningsgruppen för Barn och kvinnocentrum i Region Östergötland och rapporterar till centrumchefen.

Utbildning och erfarenhet
För att bli framgångsrik i tjänsten krävs det att du har gedigen erfarenhet av ledarskap samt utvecklingsarbete. Det är meriterande om du är läkare och gärna inom barnmedicin. Det är även starkt meriterande om du är disputerad eller har egen erfarenhet av forskning och undervisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från regionalt och nationellt arbete. 

Personliga egenskaper
Med ett starkt och tydligt ledarskap skapar du delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att växa och ta ansvar i ett klimat som inspirerar till engagemang och samarbete. Du är strategisk, har helhetssyn och kan med handlingskraft och struktur leda en verksamhet mot uppsatta mål.

Anställning och information
Detta är ett tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidaretjänst i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Centrumchef Tobias Ekenlie, 010-104 16 65

Läkarföreningen Bo Tillander, Bo.Tillander@regionostergotland.se eller Oskar Andersson, Oskar.Andersson@regionostergotland.se
Vårdförbundet Maria Ljung, 010-104 79 57 eller Pernilla Båtsby, Pernilla.Batsby@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 16 augusti 2020. Intervjuer beräknas att hållas vecka 35. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00 underkontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20200673

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Norrköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-08-16

 • Publiceringsdatum

  2020-06-12

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nominera till Guldpillret 2020

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61 

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier